27.08.2010. / 19:26

Autor: Martina Čizmić

Svjetska banka: Rebalans vam je bila šansa za zaokret koju ste propustili

Iz Svjetske banke podsjećaju kako su nakon predstavljanja Programa gospodarskog oporavka očekivali reforme u socijalnom sektoru, javnoj upravi i subvencijama te, ono najvažnije, smanjenje javne potrošnje. No, to se nije dogodilo

Vlada je propustila promijeniti način na koji vodi ekonomsku politikuVlada je propustila promijeniti način na koji vodi ekonomsku politikuPredloženi rebalans državnog proračuna o kojem će Sabor glasovati u ponedjeljak nije naišao na loše kritike samo među članovima oporbe i ekonomskim analitičarima, već je zabrinuo i analitičare Svjetske banke.

Kako piše Business.hr, Svjetska banka upozorava da je rebalans proračuna bio prilika za zaokret u ekonomskoj politici te temelj za gospodarski oporavak. Ali je propuštena prilika da se smanji državna potrošnja.

Iz Svjetske banke podsjećaju kako su nakon predstavljanja Programa gospodarskog oporavka očekivali reforme u socijalnom sektoru, javnoj upravi i subvencijama te, ono najvažnije, smanjenje javne potrošnje. No, to se nije dogodilo.

"Sljedeća prilika za zaokret u vođenju ekonomske politike biti će proračun za 2011. i nadamo se da će se ta prilika iskoristiti", poručili su iz Svjetske banke.

Vezane vijesti

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Hrvatska mora ulagati u istraživanje da bi opstala

Institut za Inovacije pripremio je još jedan zanimljiv i britak Thinkers Impact Series govor koji je održao Voditelj ureda Svjetske banke u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika