30.08.2010. / 10:29

Autor: Martina Čizmić

Strah od uhićenja: Sanader ipak ne dolazi u Austriju?

Iako je gostovanje dogovoreno još prije izbijanja afere Hypo, čini se kako bi upravo ova afera mogla Sanadera spriječiti u dolasku i sudjelovanju

Ivo SanaderIvo SanaderBivši hrvatski premijer Ivo Sanader najavljen je kao jedan od sudionika Europskog foruma koji se ovih dana održava u austrijskom Alpbachu. Sanader na Forumu treba sudjelovati uz Valentina Inzika, Gorana Radmana i Ahmeta Shala u raspravi o Daytonskom sporazumu. Naime, kada je prije 15 godina potpisan Daytonski sporazum Sanader je bio zamjenik ministra vanjskih poslova Hrvatske.

Iako je gostovanje dogovoreno još prije izbijanja afere Hypo, čini se kako bi upravo ova afera mogla Sanadera spriječiti u dolasku i sudjelovanju na Forumu.

Kako piše HRT, u posljednje se vrijeme intenzivirala istraga oko sumnjivih poslova Hypo banke, a uhićeni su i neki visokorangirani čelnici banke, pa nije isključeno da se Sanader predomisli.

Bivši se premijer javnosti u posljednje vrijeme obraćao samo putem priopćenja u kojima je opovrgavao ilegalne uplate i odbacivao optužbe koje su se pojavljivale u austrijskim medijima.

Osim u aferi Hypo, njegovo se ime spominje i u vezi s tvrtkom Fimi-media, čija je vlasnica Nevenka Jurak nedavno uhićena i nalazi se u pritvoru. Podsjetimo, Sanader je navodno šefovima državnih tvrti naložio da sve poslove marketinga i promocije prepuste Fimi-media, što je državni proračun oštetilo za nekoliko desetaka milijuna kuna.

Vezane vijesti

Sanader je bio svemoguć

Sanader je bio svemoguć

Bivši glavni tajnik HDZ-a Ivan Jarnjak završio je danas trodnevno svjedočenje u slučaju Fimi medija, ustvrdivši u odgovoru bivšem premijeru i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika