02.09.2010. / 10:29

Autor: Martina Čizmić

Hajka na internetu: Nude se novčane nagrade za identitet djevojke koja utapa pse

Ukoliko bosansko-hercegovačka policija i odluči poduzeti nešto u ovom slučaju, pitanje je hoće li djevojčica biti kažnjena, jer je još uvijek maloljetna. Osim toga, veoma su rijetke kazne za zlostavljanje i nasilje nad životinjama, će vjerojatno samo pričekati kod rodbine dok se cijela situacija ne smiri

Djevojčica je navodno kod rodbine "dok se stvar ne stiša"Djevojčica je navodno kod rodbine "dok se stvar ne stiša"Video snimka objavljena na LiveLeaku na kojoj tinejđerica obučena u crvenu majicu s kapuljačom baca psiće u rijeku i pri tom se dobro zabavlja šokirala je cijeli svijet. Snimku su objavili brojni domaći i inozemni mediji, a internetska zajednica odmah je krenula u potragu za djevojkom ne bi li ju kaznili.

Grupa 4chan, koja je brzom akcijom identificirala i Britanku koja je prošlog tjedna zgrozila svijet kada je bacila mačku u kantu za smeće, veoma je brzo otkrila da se vjerojatno radi o djevojci iz Bosne.

Okrutnost na snimci zgrozila je i svjetsku organizaciju za prava životinja Peta-u, koja je ponudila nagradu od 2000 dolara za informaciju o identitetu djevojke. U ponudu se uključio i redatelj Transformera, Michael Bay, koji je ponudio čak 50 tisuća dolara za informaciju koja bi dovela do identificiranja i uhićenja djevojke i mladića koji je cijeli slučaj snimao.

Novinari Večernjeg lista tvrde da su otkrili o kome je riječ i da se ne radi o djevojci, nego o djevojčici od 12 godina koju su nakon medijske hajke poslali rodbini. No, ljudi u Bugojnu, odakle je djevojčica, ističu kako se s problemom pasa lutalica susreću svaki dan te ne vide ništa loše u tome što je djevojčica učinila.

Ukoliko bosansko-hercegovačka policija i odluči poduzeti nešto u ovom slučaju, pitanje je hoće li djevojčica biti kažnjena, jer je još uvijek maloljetna. Osim toga, veoma su rijetke kazne za zlostavljanje i nasilje nad životinjama, će vjerojatno samo pričekati kod rodbine dok se cijela situacija ne smiri.

U međuvremenu se na YouTubeu pojavila navodna isprika djevojčice. No, komentari pokazuju kako gotovo nitko ne vjeruje u tu ispriku.

Vezane vijesti

YouTube se smije puštati neke njemačke izvođače

YouTube se smije puštati neke njemačke izvođače

"Ovaj video nažalost u Njemačkoj nije dostupan, jer vjerovatno sadrži glazbu koju prema pravilima GEME nije dozvoljeno objavljivati", to je obavijest… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika