02.09.2010. / 14:24

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Razgovor u Tripoliju: Hrvatska i Slovenija ubrzo rješavaju sva pitanja, pa i Ljubljansku banku

Slovenija želi zatvoriti pitanje štediša Ljubljanske banke u Hrvatskoj, ali i riješiti pitanje rada Nove Ljubljanske banke (NLB) u Hrvatskoj u okviru zaključnog procesa hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom

Premijerka Jadranka Kosor i slovenski kolega Borut PahorPremijerka Jadranka Kosor i slovenski kolega Borut PahorSlovenski premijer Borut Pahor izjavio je u četvrtak da se svi dogovori slovenske i hrvatske strane s posljednjeg njegova bilateralnog sastanka s hrvatskom premijerkom Jadrankom Kosor u Bohinju odvijaju prema planu, te da je to potvrđeno prigodom njegova jučerašnja susreta s hrvatskom premijerkom u Tripoliju. "Utvrdili smo da se ono što je dogovoreno u Bohinju odvija kako je i planirano. Ubrzano rješavamo sva otvorena pitanja. Mislim da ćemo u roku koji smo postavili uspjeti riješiti i pitanje Ljubljanske banke", rekao je Pahor na konferenciji za novinare.

Premijerka Kosor i Borut Pahor bili su pozvani u Tripoli na proslavu godišnjice libijske revolucije. Pahor i Kosor dogovorili su se u Bohinju, na sastanku održanom krajem srpnja, da će se rješenje za Ljubljansku banku i njezine štediše u Hrvatskoj naći u roku tri mjeseca, a rješenja se traže na razini ovlaštenih stručnjaka i predstavnika vlada. Slovenski ministar vanjskih poslova Samuel Žbogar izjavio je početkom ovog tjedna u Bledu da rješenje pitanja Ljubljanske banke Zagreb i njezinih štediša još nije pronađeno, ali da se napori nastavljaju i izrazio optimizam da će se ono naći do kraja listopada, kako su se dogovorili premijeri.

Žbogar je tada potvrdio da bi se vrlo skoro trebala sastati i mješovita međudržavna komisija za rješenje preostalih otvorenih pitanja. Slovenija želi zatvoriti pitanje štediša Ljubljanske banke u Hrvatskoj, ali i riješiti pitanje rada Nove Ljubljanske banke (NLB) u Hrvatskoj u okviru zaključnog procesa hrvatskih pristupnih pregovora s Europskom unijom. Ljubljana načelno smatra da je pitanje štednje sukcesijsko pitanje u koje bi kasnije trebalo uključiti i ostale bivše jugoslavenske republike.

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 02.09.10. 15:44

Joj,a sta ako je Pahor sboksal nasu Jacu u tamosnjem krevetu? Vidim ja kako to između njih dvoje ide sve k'o po maslu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika