03.09.2010. / 12:41

Autor: Nacionalova redakcija

Milanović poručio Vladi: Izađite pred javnost i izjasnite se konačno o referendumu

Prema Milanovićevom mišljenju, Vlada se u ovom slučaju ponaša dosta neozbiljno, te bi u svakom slučaju trebala jasno reći hoće li naložiti svojoj većini u Saboru da glasa protiv referenduma

Zoran Milanović; Autor:
Patrik Macek/PIXSELLZoran Milanović; Autor: Patrik Macek/PIXSELLČelnik SDP-a Zoran Milanović poručio je danas Vladi da se 'izvoli izjasniti je li za raspisivanje referenduma ili nije'.

"Od nje se jučer nije mogao čuti nikakav stav o tome. Ako je Vlada u stanju angažirati brigadu grafologa da u 46 dana provjeri više od 800 tisuća provjera građana očito je da kada bi htjela mogla objaviti i popis birača i registar branitelja. Valda to odbija učiniti", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon što je jučer vlada objavila dio potpisa koje su građani dali podržavajući na taj način raspisivanje referenduma.

Prema Milanovićevom mišljenju, Vlada se u ovom slučaju ponaša dosta neozbiljno, te bi u svakom slučaju trebala jasno reći hoće li naložiti svojoj većini u Saboru da glasa protiv referenduma.

"Vlada je ovim svojim postupkom pokazala da u Hrvatskoj nešto može biti javno, a nešto tajno i da to ovisi samo o njezinom diskrecijskom pravu. Ako je ovim željela pokazati da je bilo muljanja tijekom prikupljanja potpisa za referendum, nemamo li i mi pravo smanjiti da Vlada mulja kad po istoj špranci ne želi objaviti popis birača i registar branitelja", upitao je Milanović, dodajući kako je referendum važno političko pitanje 'o kojem Vlada mora imati stav i reći ga građanima'.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

registracija
2/12/09

gromco, 03.09.10. 13:41

milanovitc radi totcno onaq kak je sanader reko. psi laju karavane prolaze!!. kraj ove shexoidne hadezenjarske mafije se nitko neusudjuje narod na ulicu povest i bandu u zatvore pobacati,.
bitch


registracija
8/4/08

arisa, 03.09.10. 14:07

jaca se je sada izjasnila
a kaj bus ti sad?


registracija
2/12/07

lei, 03.09.10. 14:27

Izjasnila se. Rekla Jaca da se drže zakona kap Šeks plota....


registracija
6/10/09

pfefer, 03.09.10. 14:55

milane referendum se nemože raspisati ako nije prikupljeno 10% potpisa valjanih


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika