03.09.2010. / 13:31

Autor: Hina

Dragičević: I dalje smo protiv privatizacije brodogradilišta

Vlada je jučer odlučila nastaviti privatizaciju u splitskom brodogradilištu za koje je ponudu predala tvrtka DIV iz Samobora, trogirskom za koje je odabrana ponuda Jadranskih ulaganja iz Zagreba, te 3. maju za koju je ponudu predao Crown Investment u ime austrijskog koncerna A-tec

Vedran DragičevićVedran DragičevićSindikat metalaca Hrvatske (SMH) i dalje je protiv privatizacije hrvatskih brodogradilišta u vrijeme ekonomske krize, izjavio je danas predsjednik SMH-a Vedran Dragičević komentirajući jučerašnji zaključak Vlade o nastavku procesa privatizacije u tri brodogradilišta - Brodograđevnoj industriji Split, Brodotrogiru i riječkom 3. maju.

Smatramo da bi Vlada u roku dvije godine mogla sama provesti program restrukturiranja brodogradnje, pa nakon toga u trećem krugu privatizirati brodogradilišta i pritom postići povoljnu cijenu, rekao je Dragičević novinarima.

Vlada je jučer odlučila nastaviti privatizaciju u splitskom brodogradilištu za koje je ponudu predala tvrtka DIV iz Samobora, trogirskom za koje je odabrana ponuda Jadranskih ulaganja iz Zagreba, te 3. maju za koju je ponudu predao Crown Investment u ime austrijskog koncerna A-tec.

Predstavnici SMH-a u Povjerenstvu za prodaju Brodosplita odbili su ponudu DIV-a jer nisu dostavljena jamstva banaka koja bi osigurala dugoročnu održivost brodograđevne djelatnosti u tom poduzeću, rekao je Dragičević dodavši kako su se sindikalci već dovoljno opekli na slučaju Zlomrexove kupnje splitske Željezare, također bez potrebnih jamstava.

Za ostala brodogradilišta neka Vlada nastavi proces privatizacije ali na vlastitu odgovornost, kazao je Dragičević napomenuvši kako privatizacija brodogradilišta uopće nije uvjet za zatvaranje poglavlja o tržišnom natjecanju na kojem inzistira Europska komisija, kako tvrde u Vladi.

Vezane vijesti

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Vlada: Uljanik kupuje brodogradilište 3. maj

Brodogradilište 3. maj iz Rijeke bit će privatizirano tako da će kroz dvije faze njegov vlasnik postati pulski Uljanik, najavio je na današnjoj… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika