03.09.2010. / 19:56

Autor: Martina Čizmić

Vlada popustila: Iz saborske procedure povučen prijedlog izmjena ZOR-a

Povlačenjem prijedloga iz rasprave, nestaje i potreba za raspisivanjem referenduma, a time i za 170 milijuna kuna koje je Vlada predvidjela za troškove raspisivanja i održavanja referenduma. Da li je u pozadini odluke o povlačenju prijedloga potreba za uštedom svake kune ili nešto drugo?

Vlada je nadmudrila sindikateVlada je nadmudrila sindikateIako se trudila svim dostupnim sredstvima odgovoriti sindikate od referenduma o Zakonu o radu, a potom i osporiti valjanost 800 tisuća prikupljenih potpisa, Vlada je, čini se ipak popustila i prihvatila volju građana.

Naime, kako doznaje Nova TV, Vlada je tijekom poslijepodneva iz saborske procedure povukla prijedlog izmjena Zakona o radu.

Znači li to da je Vlada postigla nekakav dogovor sa sindikatima oko dorade izmjena ZOR-a koje se tiču kolektivnih ugovora, ili je to gesta dobre volje kojom želi odobrovoljiti sindikate pred nova rezanja prava koja će biti neminovna zbog deficita od 14 milijardi kuna, tek treba vidjeti.

U svakom slučaju, povlačenjem prijedloga iz rasprave, nestaje i potreba za raspisivanjem referenduma, a time i za 170 milijuna kuna koje je Vlada predvidjela za troškove raspisivanja i održavanja referenduma. Da li je u pozadini odluke o povlačenju prijedloga potreba za uštedom svake kune ili nešto drugo?

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika