08.09.2010. / 10:48

Autor: Nacionalova redakcija , Hina

Slučaj Pukanić: Novo vještačenje na više od 750 stranica

Obrani i optužbi na suđenju za ubojstvo novinara Ive Pukanića danas je uručeno novo telekomunikacijsko vještačenje, a s obzirom da je riječ o nalazu na više od 750 stranica stranke u postupku dobile su rok od tjedan dana da se pripreme za neposredno ispitivanje vještaka na idućem ročištu.

Optuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike FranjićaOptuženi za ubojstvo Ive Pukanića i Nike FranjićaObrani i optužbi na suđenju za ubojstvo novinara Ive Pukanića danas je uručeno novo telekomunikacijsko vještačenje, a s obzirom da je riječ o nalazu na više od 750 stranica stranke u postupku dobile su rok od tjedan dana da se pripreme za neposredno ispitivanje vještaka na idućem ročištu.

Riječ je o vještačenju telefonskih kontakata optuženika, nekih svjedoka, ali i ubijenoga novinara i suvlasnika tjednika Nacional. Osim osoba s kojima su optuženici razgovarali, vještačenjem se otkrivaju i mjesta na kojima su se nalazili u trenutku poziva.

Novo vještačenje sudsko vijeće zatražilo je prije ljetne stanke, nakon zahtjeva obrane da se kao nezakonita odbace sva vještačenja napravljena u policijskom Centru za kriminalistička vještačenja "Ivan Vučetić".

Iako je najprije odbilo zahtjev obrane, vijeće je u međuvremenu promijenilo stav u vezi telekomunikacijskog nalaza i naložilo da novo napravi neovisni stručnjak.

Neovisni vještak Miroslav Baća za pripremu je dobio rok od 60 dana, a sutkinja Ivana Kršul na današnjem je ročištu izvijestila da je sud zaprimio njegov nalaz te da će se vještak u sudnici ispitati 15. i 16. rujna.

Za ubojstvo Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića USKOK tereti Roberta i Luku Matanića, Amira Mafalanija, Željka Milovanovića, Bojana Gudurića i Slobodana Đurovića. On je optužen kao veza sa Sretenom Jocićem, zvanim Joca Amsterdam, koji je atentat platio 1,5 milijuna eura.

Vezane vijesti

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Matanić i Mafalani pravomoćno osuđeni za Pukanićevo ubojstvo

Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu Luki Mataniću i Amiru Mafalaniju zbog sudjelovanja u ubojstvu suvlasnika "Nacionala" Ive Pukanića, a od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika