08.09.2010. / 14:18

Autor: Hina

Jean-Luc Godard na dodjeli Oscara ako bude imao vremena

Akademija je navela da je švicarski redatelj, jedan od začetnika francuskog Novog vala, poslao "srdačnu i rukom pisanu poruku" predsjedniku Tomu Sheraku kao odgovor na obavijest o nagradi

Jean-Luc GodardJean-Luc GodardFilmski redatelj Jean-Luc Godard kojemu će u studenom dodijeliti Oscar za životno djelo kazao je kako će otputovati u Los Angeles po kipić "ako mu to dopuste obaveze", objavila je Američka akademija filmskih znanosti i umjetnosti.

Akademija je navela da je švicarski redatelj, jedan od začetnika francuskog Novog vala, poslao "srdačnu i rukom pisanu poruku" predsjedniku Tomu Sheraku kao odgovor na obavijest o nagradi.

"U toj poruci Jean-Luc Godard zahvaljuje ljubazno organizaciji na počasti i naziva se 'četvrtim mušketirom'", ističe Akademija.

Švicarski redatelj "Do posljednjeg daha", rođen u Parizu, nagrađen je uz još trojicu velikana: redatelja i producenta Francisa Forda Coppolu, glumca Elija Wallacha i povjesničara filma Kevina Brownlowa.

"U poruci koju je Akademiji prošlog tjedna uručio Godardov asistent piše da će Godard (79) doći u Los Angeles na svečanu dodjelu Governors Awards ako mu to obaveze dozvole", nastavlja Akademija.

Počasni Oscari uručit će se 13. studenoga u Hollywoodu na drugoj svečanosti Governors Awards.

Od 2009. Akademija je odlučila više ne dodjeljivati počasne Oscare na svečanoj dodjeli Oscara, nego na odvojenoj svečanosti koju ne prenosi televizija, u velikoj dvorani kazališta Kodak u Hollywoodu.

Vezane vijesti

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

"Rango" dobio Oscara za animirani film, "Udefeated" za dokumentarni

Oscara za najbolji animirani film osvojio je "Rango" Gorea Verbinskog, dok je najboljim dokumentarnim filmom proglašen "Undefeated" Daniela Lindsaya… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika