09.09.2010. / 14:24

Autor: Nacionalova redakcija

Pavle Kalinić u ratu s HEP-om: 'U toj tvrtki rade alkoholičari'

"Ne želim da se ponavljaju situacije poput one u Janafu kada isprva nisu željeli izvijestili o curenju nafte ili u HEP-u gdje je nedavno bio poplavljen jedan pogon, a sada je opet došlo do nezgode o kojoj smo saznali naknadno", kazao je Kalinić

Pavle Kalinić (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)Pavle Kalinić (Foto: Patrik Maček/PIXSELL)Pavle Kalinić, šef gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama na današnjoj je konferenciji za novinare komentirao jučerašnji događaj u HEP-u, kad je jedan radnik ozlijeđen, a dio grada ostao bez struje, tople vode i grijanja.

Kalinić je ustvrdio kako su iz HEP-a morali o toj nesreći izvijestiti Državni centar 112, odnosno Ured za upravljanje u kriznim situacijama, na što ih obvezuje Zakon o zaštiti i spašavanju. Nakon toga Kalinić je pun gorčine napao šefove HEP-a:

"Imamo anonimne dojave od ljudi koji rade u HEP-u da u toj tvrtki rade osobe koje imaju problema s alkoholom", rekao je kalinić te je dodao da osim anonimnih dojava o alkoholizmu u HEP-u problem leži i u tome što se u takvim velikim tvrtkama zapošljavalo politički podobne na uštrb stručnih ljudi.

"Ne želim da se ponavljaju situacije poput one u Janafu kada isprva nisu željeli izvijestili o curenju nafte ili u HEP-u gdje je nedavno bio poplavljen jedan pogon, a sada je opet došlo do nezgode o kojoj smo saznali naknadno", kazao je Kalinić.

Šef gradskog Ureda za upravljanje hitnim situacijama najavio je i da za srijedu, 15. rujna, održavanje specijalističke konferencije u Zagrebu na temu "Zaštita i spašavanje u slučaju potresa" koju će otvoriti zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uz domaće stručnjake bit će i časnik Amir Golan iz Izraelskog nacionalnog spasilačkog tima te Werner Meisiger iz austrijskog Crvenog križa koji je pomagao na Haitiju, a video-vezom nazočnima će se obratiti predstavnici L' Aquile i Bostona.

Vezane vijesti

'Bandić ne poštuje zakon'

'Bandić ne poštuje zakon'

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Davor Bernardić optužio je danas zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da krši zakon jer je odobrio,… Više

Komentari

registracija
9/6/10

pogibija, 09.09.10. 17:25

Ja vjerujem da je to tako, i to ne samo u HEPu. Nitko tome ne pridodaje preveliku pažnju a to je toliko rašireno da je postalo ''normalno''.
Svakodnevno čitamo o tome kako je nečemu ''kumovao alkohol'' ali sve ostaje na toj rečenici...
Mislim da je to problem ravan s drogama samo što se nitko ne bori protiv alkoholizma iz raznih razloga jer naravno tko će se suprostaviti onima koji proizvode alkohol.... Nadam se da će Vlada početi najavljenu borbu protiv alkoholizma jer vrijeme je!!!!!!


registracija
30/8/10

TonyP, 28.09.10. 23:09

A HZ? Duznosnik Sabora? Zasto stati samo na HEP-u?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika