09.09.2010. / 16:17

Autor: Hina

Odbijena žalba državnog odvjetništva: Reno Sinovčić će se braniti sa slobode

Istražni sudac Mikolčević nakon jednosatna ispitivanja pustio je Sinovčića da se brani sa slobode, kazavši da nije bilo zakonskih uvjeta za zadržavanje u pritvoru iako je to tražilo državno odvjetništvo

Reno SinovčićReno SinovčićIzvanraspravno vijeće Županijskoga suda u Zadru odbilo je žalbu županijskoga državnog odvjetništva na rješenje istražnoga suca Vladimira Mikolčevića o puštanju na slobodu Rene Sinovčića (50), vanjskog stručnog suradnika NK Zadra i poznatoga zadarskog poduzetnika, koji je priveden prošli tjedan zbog sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje i sprječavanja dokazivanja.

Potvrdio je to županijski državni odvjetnik Ivan Galović, a na sudu nisu željeli dati izjave dok odluka ne bude poznata stranama u postupku.

Renu Sinovčića policija je privela 3. rujna zbog osnovane sumnje da je prijetnjama i obećanjem dara navodio svjedoka na davanje lažnog iskaza i utjecao na druge svjedoke i oštećene na davanje lažnog iskaza u postupku koji se vodi protiv pritvorenog Zlatka Lisice (32). Lisica je u pritvoru zbog kaznenog djela iznude u pokušaju.

Istražni sudac Mikolčević nakon jednosatna ispitivanja pustio je Sinovčića da se brani sa slobode, kazavši da nije bilo zakonskih uvjeta za zadržavanje u pritvoru iako je to tražilo državno odvjetništvo.

Na odluku suca Mikolčevića žalio se županijski državni odvjetnik Galović.

Vezane vijesti

Državno odvjetništvo objavilo da je u tijeku istraga "Lora 3"

Državno odvjetništvo objavilo da je u tijeku istraga "Lora 3"

Županijsko državno odvjetništvo u Splitu objavilo je danas na svojim web stranicama sažeti prikaz postupanja u vezi s počinjenim kaznenim djelima… Više

Komentari

registracija
31/1/10

STTony, 09.09.10. 16:33

Hihihi, bravo za naše pravosuđe, još su mu i mobitel vratili da može nastaviti zvati svjedoke.

Valjda je i ispričnicu dobio radi uznemiravanja?


registracija
11/1/10

fluid, 10.09.10. 21:52

Eto jedan od eksplicitnih dokaza o kakvom se pravosuđu radi u Hrvatskoj.Oni ne sude ni pošteno ni po kriterijima struke.Oni neovisnost koriste za korupciju.Ali,smatraju se nedodirivima i odatle njihova arogancija.To je Tuđmanova ostavština.A Kosorica se toliko upinje objasniti evropskim parlamentarcima kako nam je pravosuđe ok!?Pa zar joj nitko nije rekao šta strani ambasadori i atašei rade u zemljama gdje imaju mandat?Pa javljaju svjim vladama stvarno stanje u zemlji gdje jesu.Ne frizirano kako bi vlade htjele nego kako to ide po sedmoj sili svijeta-javni mediji.Daj joj to objasnite da već jednom shvati.Što blamira sebe okali sve nas zajedno također sramoti.Jer takvi smo kakva nam je vlada .Tako se to vani percipira.Otprilike i generalno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika