09.09.2010. / 21:24

Autor: Ana Smrečki

Čobanković i Milinović smiruju strasti: Meso u Hrvatskoj je odlično!

«U potpunosti garantiram za sigurnost i kvalitetu mesa koje građani jedu. Medijski napisi o neispravnosti mesa nanijele veliku štetu hrvatskoj mesnoj industriji», poručio je Čobanković

Ministar Petar ČobankovićMinistar Petar ČobankovićKvaliteta mesa u Hrvatskoj u posljednje je vrijeme tema broj jedan u Hrvatskoj. Danima se piše o tome kako jedemo loše meso, kako isto to meso koje jedemo najčešće nema potvrdu o ispravnosti. Uslijedila je i reakcija Vlade, na koju se čekalo neko vrijeme, a prenio ju je Jutarnji list.

«U potpunosti garantiram za sigurnost i kvalitetu mesa koje građani jedu. Medijski napisi o neispravnosti mesa nanijele veliku štetu hrvatskoj mesnoj industriji», poručio je razočarano s današnje sjednice Vlade ministar Čobanković.

Pridružio mu se ministar Milinović koji je podsjetio da je Hrvatska propise o zdravstvenoj sigurnosti i ispravnosti mesa i hrane uskladila s EU-om. Da nije tako, naša zemlja ne bi s Bruxellesom krajem srpnja zaključio pregovore o poglavlju koje se odnosi na tu problematiku.

U Banskim dvorima dodatno pojašnjavaju da se kontrola mesa provodi na tri mjesta, od strane Veterinarske inspekcije, Ministarstva zdravstva, kao i Državnog inspektorata. Pritom je samo u ovoj godini izvršeno oko dvije tisuće inspekcijskih nadzora, a na analizu je poslano oko 250 uzoraka mesa. Od te brojke, samo je jedan slučaj bio zdravstveno neispravan.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
26/7/09

odredjen, 09.09.10. 21:34

nije li to dokaz da je vlada u talu s mesnom/trgovackom mafijom?

Kada ce netko iz vlade npr. pokrenuti istragu protiv Todorica? Kada ce Todorica izbaciti iz onog dvorca kojeg je ukrao? Kada ce mu oduzeti Konzum, kojeg je ukrao?


registracija
4/1/09

miroljubiv, 09.09.10. 23:34

Naši pajaci moraju ponavljati mantre jer tako im je naređeno da bi se vukli na vlasti do kraja 2011.@određen,ti gajaiš velike iluzije kao da ne živiš u banana državici gdje je unaprijed isplaniran neživot za većinu,a za elitu sve.


registracija
15/11/06

rimaz, 10.09.10. 07:47

Zašto je uvoz mesa nanio veliku štetu hrvatskoj mesnoj industriji? Vjerujem da je meso uzgojeno u Hrvatskoj, dobro meso. I onda pitanje, ako meso izvozimo, zašto uvozimo meso sumnjivog porijekla i datuma proizvodnje? I to sve radimo, očito pod okriljem vlade i pozitivnih hrvatskih zakona usklađenih sa zakonima EU. Tužno ili smiješno?


registracija
30/6/10

petrus7, 10.09.10. 12:21

Kako god okreneš nas vodi gamad nesposobna.


registracija
11/1/10

fluid, 10.09.10. 22:06

Ovi likovi još jedino Predsjednici vlade odgovaraju.Tko bi znao zašto!?


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika