15.09.2010. / 15:48

Autor: Nacional.hr

'Indexi i prijatelji' 28. rujna u KD Vatroslav Lisinski

Njihove najveće hitove izvoditi će poznati glazbenici primjerice Aki Rahimovski, Massimo Savić, Saša Lošić, Željko Bebek, Hari Mata Hari, Goran Karan i drugi

Koncert pod nazivom 'Indexi i prijatelji' održat će se 28. rujna u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu.

Njihove najveće hitove izvoditi će poznati glazbenici primjerice Aki Rahimovski, Massimo Savić, Saša Lošić, Željko Bebek, Hari Mata Hari, Goran Karan i drugi. Koncert počinje u 20 sati, a cijene ulaznica kreću se od 160 do 200 kuna.

Inače, Indexe je osnovala grupa sarajevskih studenata; Ismet Nuno Arnautalić, Šefko Akšamija, Slobodan Bobo Misaljević, Đorđe Uzelac i Nedim Hadžihasanović. Prvi su nastup imali 1962. godine u sarajevskom Domu milicije. Djelovali su od 1962. do 2001. godine i u tom razdoblju objavili 2 studijska albuma, 27 singl ploča, te 12 kompilacijskih albuma, no daleko je više njihovih snimljenih pjesama koje iz raznih razloga do sada nisu objavljene.

Krajem 1964. Indexima se priključuje pjevač Davorin Popović koji je do tada nastupao s grupom Pauci. Povijesni datum u karijeri Indexa je 15. siječnja 1969. Posljednji koncert održan je u Banja Luci, u dvorani Borik, 5. svibnja 2001. godine. Davorin Popović umro je 18. lipnja 2001. godine, a članovi grupe odlučili su prestati s radom.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika