16.09.2010. / 12:07

Autor: Hina

Film "Tulum" Dalibora Matanića na Londonskom festivalu

Matanićev film prikazivat će se u programu "Pretty girls make graves", koji je opisan kao selekcija kratkih filmova o različitim temama, "od nadrealnog, snovitog, preko jakih osobnih drama do obzervacija ženske intime"

Dalibor MatanićDalibor MatanićKratki igrani film "Tulum" Dalibora Matanića uvršten je u selekciju prestižnoga London Film Festivala Britanskog filmskog instituta (BFI), izvijestila je danas produkcijska kuća "Kinorama".

Matanićev film prikazivat će se u programu "Pretty girls make graves", koji je opisan kao selekcija kratkih filmova o različitim temama, "od nadrealnog, snovitog, preko jakih osobnih drama do obzervacija ženske intime".

Taj program istaknut je kao jedna od atrakcija ovogodišnjeg, 54. filmskog festivala u Londonu, koji će se održati od 13. do 18. listopada.

"Tulum" je drugi film iz šestodijelnog omnibusa koji se bavi intimom šest djevojaka. To je priča o danu smještenom u sunčanu, ljetnu vukovarsku idilu, dovoljno bajkovitu da je teško povjerovati da može biti grubo prekinuta.

Taj petnaestominutni film, snimljen 2009., u čijoj je naslovnoj ulozi Leona Paraminski, dosad je prikazan na mnogim svjetskim filmskim festivalima, u šezdesetak međunarodnih konkurencija i 200 zemalja.

Među ostalim, prikazan je na canneskom Tjednu kritike, u Clermont-Ferrandu i američkom Telluridu, a osvajao je glavne nagrade u Sarajevu, Bilbau, Bruxellesu.

Nakon Londona film odlazi u Finsku, gdje je uvršten u natjecateljski program 29. Uppsala film festivala.

Matanić će krajem godine snimati treći dio omnibusa, kratkih filmova, pod nazivom "Mezanin" s Leonom Paraminski u glavnoj ulozi. Prvi film je bio "Suša" iz 2002.

Vezane vijesti

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Demi Moore više nije gđa. Kutcher na Twitteru

Američka glumica Demi Moore, koja je službeno u studenom objavila da se rastaje od Ashtona Kutchera nakon tri godine braka, odlučila je da njezino… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika