02.09.2010. / 10:48

Autor: Aleksandar Stajčić

Najkontroverznija rock grupa dolazi u Zagreb

Guns 'n' Roses, grupa kojoj su mnogi predviđali da više nikad neće svirati, dolazi u Hrvatsku u punoj snazi

Jedan od najpopularnijih rock bandova na svijetu Guns 'n' Roses 24. rujna u sklopu svoje europske turneje nastupit će u zagrebačkoj Areni. Gunsima je ovo prva turneja nakon deset godina, a obići će desatak gradova. Iako od originalnog sastava ove grupe dolazi samo pjevač Axl W. Rose, albumom Chinese Democracy iz 2008. brojnim je obožavateljima vratio povjerenje, a dokaz tome je više od 5 milijuna prodanih primjeraka.

Guns 'n' Roses je američka grupa koja je krajem 80-ih i početkom 90-ih bila najveća rock 'n' roll atrakcija na svijetu. Prvijenac "Apetite For Destruction" iz 1987. prodan je u 30 milijuna primjeraka. Hitovi poput "Sweet Child Of Mine", "Paradise City" i "Wellcome to the Jungle" osvojili su vrhove top-ljestvica. Zahvaljujući originalnom glazbenom stilu i buntovničkom imidžu postali su prepoznatljive zvijezde diljem svijeta. Svojom su glazbom prodrmali učmalu soft rock scenu kojom su tada vladale smiješne soft rock kao žene našminkane zvijezde iz grupa poput Poisona, Ratta i sl. Losanđeleški klošari i pijanci preko noći su postali milijunaši koji više nisu morali zajedno živjeti u skučenim, jeftinim stanovima. Nakon toga počeli su snimati album "Use Your Illusion". Vrlo brzo bubnjara su morali zamijeniti jer dotadašnji zbog konzumiranja droge nije mogao funkcionirati.

Nakon objavljivanja albuma grupu je napustio i gitarist Izzy Stradlin. Uslijedila je velika svjetska turneja koju su obilježili novi ekscesi i kontroverze oko i unutar grupe. Takvi Gunsi su još uspjeli snimiti "Spaghetty Incident", album obrada koji je slabo prošao kod publike. Nakon toga ubrzo su svi preostali članovi (Slash, Duff McKegan) napustili Gunse i započeli samostalne karijere. Mnogi su tada govorili da je to kraj Gunsa, no Axl W. Rose nije odustao i nakon 13 godina objavio je "Chinese Democracy", a svjedoci koji su bili na novijim koncertima tvrde da pjevač i dalje zvuči kao nekoć i, da iako grupu čine novi glazbenici, još uvijek zvuče jednako dobro kao i prije 20 godina.

Vezane vijesti

Wellcome to the jungle: Jedinstvena Guns n' Roses izložba

Wellcome to the jungle: Jedinstvena Guns n' Roses izložba

Od ponedjeljka, 13.9., prva glazbena knjižara Rockmark, probuditi će sjećanja na najopasniji rock bend na svijetu - Guns n' Roses. Od palica,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika