16.09.2010. / 19:05

Autor: Ana Smrečki

Nobilo o brisanju Damira Polančeca iz vladajuće stranke: HDZ si je zabio autogol

Danas nije bilo moguće doći ni do komentara Damira Polančeca, što je nadomjestio njegov odvjetnik Anto Nobilo. Poručuje da si je HDZ ovim potezom zabio autogol

Polančeca sutra čeka davanje iskaza na zagrebačkom Županijskom suduPolančeca sutra čeka davanje iskaza na zagrebačkom Županijskom suduTežak tjedan za bivšeg potpredsjednika Vlade Damira Polančeca. Nakon svjedočenja pred Istražnim Povjerenstvom u Saboru, brisanja iz HDZ-a, čeka ga davanje iskaza na zagrebačkom Županijskom sudu. Na 'tapeti' je nepotrebna studija od 19 stranica koju je vukovarski odvjetnik Petra Miletić naplatio 500 tisuća kuna.

U međuvremenu oglasili su se ogorčeni mještani Đelekovaca, odakle je Damir Polančec. Poručuju da je Polančec 'Pedro koji visi' kako bi se spasio ostatak državnog vrha. Istodobno, smatraju da bivši potpredsjednik Vlade nije mogao ni 'prstom mrdnut' bez 'amena' vrha stranke, među kojima su bili Sanader i Kosor, piše 24 sata.

Bez Hebranga i Bebića

Kako god, isti ti ljudi Polančeca su se odlučili riješiti, jednako kao i svog bivšeg šefa Ive Sanadera. Izbrisan je iz stranke, iako na sjednici Predsjedništva nisu bili istaknutiji HDZ-ovci, poput Luke Bebića i Andrije Hebranga. Uoči sjednice Vlade bilo je gotovo nemoguće dobiti suvislo objašnjenje.

Polančec bez komentara

Ministar Šuker novinarima je poslao pusa, dok je njegov kolega Čobanković poručio 'izbrisali smo ga, sve znate'. Danas nije bilo moguće doći ni do komentara Damira Polančeca, što je nadomjestio njegov odvjetnik Anto Nobilo. Poručuje da si je HDZ ovim potezom zabio autogol, piše Večernji list.

»Imali su ga prilike isključiti iz stranke u ožujku, kada je završio u pritvoru, a kako to nisu učinili, trebali su čekati pravomoćnu presudu. Danas su ga isključili jer je govorio istinu pred Istražnim povjerenstvom za INA-u. Obrazloženjem da je nanio štetu stranci samo možemo zaključiti da je naštetio HDZ-u govoreći istinu», zaključuje Nobilo.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

registracija
27/7/09

columbo, 16.09.10. 20:00

Svaka cast Nobilo. Ubila ga preteska rijec, ali samo naizgled... Ustvari, pocastili ga, jer je sramotno biti clanom toga necega sto se voli predstavljati strankom...


registracija
11/1/10

fluid, 16.09.10. 22:22

To samo potvrđuje tezu da je HDZ totalno dezorjentirana stranka.A takva je i vlada.Tako proizilazi neminovno;jao si ga nama.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika