17.09.2010. / 19:13

Autor: Hina

Kosor i Šojgu: Napredak u energetskim projektima

Premijerka Jadranka Kosor i ruski ministar za izvanredna stanja Sergej Šojgu složili su se u petak u Zagrebu da je postignut napredak u svim projektima dogovorenim tijekom susreta premijerke Kosor i ruskog premijera Vladimira Putina, posebno energetskima, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Jadranka Kosor i Sergej Šojgu (Foto: Vlada RH)Jadranka Kosor i Sergej Šojgu (Foto: Vlada RH)Premijerka Jadranka Kosor i ruski ministar za izvanredna stanja Sergej Šojgu složili su se u petak u Zagrebu da je postignut napredak u svim projektima dogovorenim tijekom susreta premijerke Kosor i ruskog premijera Vladimira Putina, posebno energetskima, priopćeno je iz hrvatske vlade.

Kosor se u Banskim dvorima sastala sa Šojguom, ujedno supredsjedateljem Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju koja je održala 6. sjednicu, čime je potvrđena obostrana želja za jačanjem bilateralnih odnosa, navodi se u priopćenju.

Kosor se osvrnula na otvaranje predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi, cilj koje je poduzetnicima olakšati put do ruskog tržišta.

Hrvatska će uskoro postati 28. članica Europske unije i važan čimbenik u učvršćivanju odnosa između Europske unije i Ruske Federacije, rekla je Kosor. Dodala je da će članstvo u EU biti snažna poruka jugoistoku Europe za provedbu reformi, osobito za jačanje gospodarstva.

Premijerka Kosor izrazila je Šojguu sućut zbog žrtava razornih požara koji su ovo ljeto zahvatili Rusiju, na čemu joj je Šojgu zahvalio, navodi se u vladinu priopćenju.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
30/8/10

DarkoUSA, 18.09.10. 01:00

Samo se ti igraj sa Rusima


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika