20.09.2010. / 12:39

Autor: Hina

Siemens potvrdio ukidanje 4.200 radnih mjesta u softverskom odjelu

Otpuštanja su već najavljena a novim je priopćenjem potvrđeno da su neizbježna. U Njemačkoj će se ukinuti 2.000 radnih mjesta

Njemačka inženjerska grupa Siemens potvrdila je u nedjelju da će od 1. listopada u posrnulom softverskom odjelu ukinuti 4.200 radnih mjesta širom svijeta.

Borba odjela Siemens IT Solutions and Services (SIS) s agilnom konkurencijom iz Indije u gruboj je suprotnosti s oporavkom Siemensovih velikih odjela koji izvoze turbine, vlakove i bolničku opremu.

Otpuštanja su već najavljena a novim je priopćenjem potvrđeno da su neizbježna. U Njemačkoj će se ukinuti 2.000 radnih mjesta.

Odjel SIS pruža klijentima usluge informatizacije a u prošloj je godini izvijestio o padu prihoda za četvrtinu. U tromjesečju do kraja lipnja SIS je zabilježio gubitak od 81 milijun eura.

Gubitaški odjel bit će izdvojen u zasebnu kompaniju nakon što su njemački sindikalni vođe u kolovozu prihvatili odgovarajuće uvjete, uključujući otpremnine i naknade.

Vezane vijesti

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Računi.hr izbrana za jednu od 15 najperspektivnijih europskih startup tvrtki

Tvrtka Računi.hr sa svojom tehnologijom PhotoPay izabrana je za jednu od 15 najperspektivnijih europskih tvrtki koje će se predstaviti u Belfastu, na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika