21.09.2010. / 11:16

Autor: Hina

Placido Domingo direktor opere Los Angelesa do 2013. godine

Domingo se pridružio Operi iz Los Angelesa kad je nastupio u inauguralnoj produkciji "Otella" 1986. Imenovan je umjetničkim direktorom 2000. i glavnim direktorom 2003. godine

Placido DomingoPlacido DomingoŠpanjolski tenor Placido Domingo produžio je ugovor glavnog direktora opere u Los Angelesu do 2013. godine, ustvrdivši da je dugogodišnja suradnja s tom opernom kućom bila izazov koji se isplatio.

Domingo se pridružio Operi iz Los Angelesa kad je nastupio u inauguralnoj produkciji "Otella" 1986. Imenovan je umjetničkim direktorom 2000. i glavnim direktorom 2003. godine.

"Kao umjetnik prisutan u rastu i razvoju LA Opere od najranijih dana, smatram svoj položaj umjetničkim izazovom i nadahnućem i ponosan sam što ovu kuću mogu nazvati svojim domom", rekao je Domingo.

LA Opera objavila je da je 69-godišnji Domingo obnovio ugovor glavnog direktora do 2013. s klauzulom da će se ugovor automatski produžiti nakon isteka tog roka uz obostrani pristanak.

Domingo je uživao u dugoj karijeri na opernim pozornicama, ali je možda najpoznatiji kao jedan od Tri tenora, uz Luciana Pavarottija i Josea Carrerasa, koji su zajedno nastupali na koncertima devedesetih godina prošlog i početkom ovog stoljeća.

Vezane vijesti

Pretplatnicima popust za Placida Dominga

Pretplatnicima popust za Placida Dominga

Koncert Placida Dominga što će se održati 21.10.2011. u Areni Zagreb, nesumnjivo je najveći kulturni događaj u gradu Zagrebu. Domingo, jedan od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika