22.09.2010. / 10:56

Autor: Miroslav Sušnik

Killing Joke 6. listopada u Močvari

Killing Joke svoj su rad započeli 1979. u doba post punk eksplozije u londonskom Nothing Hillu, a ubrzo su postali jedan od najutjecajnijih i najzanimljivijih bendova

Foto: Miroslav SušnikFoto: Miroslav SušnikU srijedu, 6. listopada, u zagrebačkoj Močvari nastupit će britanski post punk bend Killing Joke. Bit će im to prvi posjet Hrvatskoj kojim promoviraju 14. studijski uradak "Absolute Dissent" koji je nakon 28 godina snimljen ponovno u originalnoj postavi. Killing Joke svoj su rad započeli 1979. u doba post punk eksplozije u londonskom Nothing Hillu, a ubrzo su postali jedan od najutjecajnijih i najzanimljivijih bendova; bend koji je prevalio put od punka, preko post punka, dark rocka, noise rocka, industriala, do electra do metala, a uvijek uspio zadržati svoj prepoznatljiv stil.

Utjecali su na cjelokupnu modernu i glazbenu scenu, kao uzore ih navode mnogi veliki izvođači (Metallica, Ministry, Soundgarden, Front Line Assembly, Tool, Nine Inch Nails, Faith No More, Godflesh, Napalm Death, Jello Biafra...) Metallica je obradila njihovu "The Wait", a James Hetfield izabrao je Jaza Colemana za jednog od svojih 'top favourite singers'.

Nirvana se našla na sudu zbog plagijata pjesme "Come As You Are" čiji je riff uzet iz pjesme "Eighties", a po pjesmi "Love Like Blood" ime je dobio njemački gothic rock bend. Frontman Jaz Coleman ujedno je i ravnatelj jednog simfonijskog orkestra, a često je u društvu Jimmya Pagea s kojim dijeli zajedničke interese o misticizmu, magijom, Aleisteru Crowleyu... Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 110 kuna, na dan koncerta na blagajni kluba 140 kuna.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika