22.09.2010. / 14:23

Autor: Hina

Gospodarstva u nastajanju ulijevaju nadu u oporavak proizvodnje kamiona u Europi

'Oporavak potražnje koji smo krajem prošle godine vidjeli u Aziji i Južnoj Americi sada je sve vidljiviji i u Europi', rekao je

'Prodaja i prihodi biti će bolji u 2010. no što su bili lani", rekao je predsjednik odbora za komercijalna vozila Udruge europskih proizvođača automobila (ACEA)'Prodaja i prihodi biti će bolji u 2010. no što su bili lani", rekao je predsjednik odbora za komercijalna vozila Udruge europskih proizvođača automobila (ACEA)Europski proizvođači kamiona oprezno su optimistični glede sljedećih dvanaest mjeseci zahvaljujući svjetskim gospodarstvima u nastajanju koja podupiru potražnju, izvijestilo je u utorak industrijsko udruženje ACEA.

'Prodaja i prihodi biti će bolji u 2010. no što su bili lani", rekao je predsjednik odbora za komercijalna vozila Udruge europskih proizvođača automobila (ACEA).

'Oporavak potražnje koji smo krajem prošle godine vidjeli u Aziji i Južnoj Americi sada je sve vidljiviji i u Europi', rekao je.

Čelnik Volvo grupe Johansson iznio je tu ocjenu na konferenciji za novinare u Hannoveru, koja je organizirana u sklopu Sajma komercijalnih vozila IAA.

Prodaja komercijalnih vozila pala između 50 i 80 posto u prošloj godini nakon što je svjetsko gospodarstvo palo u "najdublju recesiju u više desetljeća".

Pritom je Johansson naglasio da su proizvođači sada oprezno optimistični kada su u pitanju proizvodnja i prodaja u ovoj i sljedećoj godini.

Europska proizvodnja kamiona poskočila je 36,4 posto u prvom tromjesečju u usporedbi s istim razdobljem lani dok je proizvodnja kombija zabilježila skok od čak 51,3 posto.

Proizvodnja teških komercijalnih vozila smanjila se pak za 5,2 posto.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika