25.09.2010. / 08:18

Autor: Hina

Koncertom ansambla Hofkapelle Muenchen počele 40. varaždinske barokne večeri

Prije početka koncerta varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako je glazba jedini univerzalni jezik koji spaja sve ljude te naglasio da partnerstvo s Njemačkom pokazuje kako su Varaždin i Hrvatska dio srednje Europe

Ivan Čehok; Foto: Marko Jurinec/PIXSELLIvan Čehok; Foto: Marko Jurinec/PIXSELLKoncertom njemačkog ansambla Hofkapelle Muenchen večeras su u Varaždinu započele 40. jubilarne Varaždinske barokne večeri (VBV) koje ove godine nudi gotovo dvadesetak koncerata te iznimno bogat popratni program.

Zemlja partner ovogodišnjih Baroknih večeri je Savezna Republika Njemačka pa su na premijernom koncertu bila djela Bacha, Haendela i Vivaldija.

Ansambl Hofkapelle Muenchen je nastupio pod umjetničkim vodstvom Rudigera Lotera uz solistički nastup Stefana Temmingha na blokflauti, a na otvorenju Baroknih večeri nastupio je i zbor varaždinske katedrale Chorus angelicus.

Prije početka koncerta varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok istaknuo je kako je glazba jedini univerzalni jezik koji spaja sve ljude te naglasio da partnerstvo s Njemačkom pokazuje kako su Varaždin i Hrvatska dio srednje Europe.

Njemački veleposlanik u Hrvatskoj Bernard Fischer podsjetio je na kulturnu povezanost svoje zemlje i Varaždina te napomenuo da Hrvatska glede ulaska u EU ima punu potporu njegove zemlje. "Nadam se da su ovo posljednje Barokne večeri prije potpisivanja i ulaska Hrvatske u Europsku uniju, rekao je Fischer.

Osim u Varaždinskoj županiji ovogodišnji koncerti će se održavati u Međimurskoj, Koprivničko-križevačkoj i Zagrebačkoj županiji te Mađarskoj, Slovačkoj i Sloveniji.

Varaždinske barokne večeri održavaju se pod visokim pokroviteljstvom predsjednika republike Ive Josipovića te Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika