27.09.2010. / 14:34

Autor: Hina

Kratki film 'Žuti mjesec' Zvonimira Jurića nagrađen u Grčkoj

Glavna nagrada u Grčkoj četvrta je koju je "Žuti mjesec" osvojio ove godine, nakon što je u veljači premijerno prikazan u konkurenciji 60. Berlinalea. Najboljim kratkim filmom proglašen je na Vukovar Film Festivalu i na Sarajevo Film Festivalu, a na portugalskom festivalu "Festroia" osvojio je nagradu "Mario Ventura" za najbolji scenarij

Zvonimir JurićZvonimir JurićKratki igrani film "Žuti mjesec" Zvonimira Jurića, dio omnibusa "Zagrebačke priče", osvojio je glavnu nagradu na Međunarodnom festivalu kratkog filma u Drami u Grčkoj, izvijestio je danas producent "Propeler Film".

U filmu glume Marija Škaričić i Lana Barić, koja je za tu ulogu na Festivalu igranog filma u Puli dobila nagradu "Breza" kao najbolji debitant.

To je priča o djevojci koja se, nakon useljenja u novi stan, upoznaje sa susjedom koja je trudna. One piju kavu i čavrljaju, no njihov odnos postaje teži kada trudnica zatraži od nove susjede da ostane s njom jer je usamljena.

Glavna nagrada u Grčkoj četvrta je koju je "Žuti mjesec" osvojio ove godine, nakon što je u veljači premijerno prikazan u konkurenciji 60. Berlinalea.

Najboljim kratkim filmom proglašen je na Vukovar Film Festivalu i na Sarajevo Film Festivalu, a na portugalskom festivalu "Festroia" osvojio je nagradu "Mario Ventura" za najbolji scenarij.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika