Objavljeno u Nacionalu br. 776, 2010-09-28

Autor: Marko Biočina

Posvađao ih Glavaš: SDP i HNS pred sukobom zbog prekida koalicije u Osijeku

Neki članovi uskog vrha SDP-a smatraju kako bi njihov stranački šef Zoran Milanović morao ultimativno tražiti od predsjednika HNS-a Radimira Čačića da zabrani svom osječkom ogranku da u članstvo primi Maksimovića

Zlatko MaksimovićZlatko MaksimovićNapeta situacija na osječkoj političkoj sceni mogla bi uzdrmati nacionalnu koaliciju SDP-a i HNS-a. Naime, SDP je nedavno donio odluku da istupi iz županijske i gradske koalicije s HNS-om i HDSSB-om Branimira Glavaša, no nisu svi članovi te stranke prihvatili takvu odluku.

Predvodnik te frakcije unutar osječkog SDP-a bio je predsjednik tamošnje Županijske skupštine Zlatko Maksimović koji je suprotno uputama stranke vodio sjednicu te skupštine i tako na neizravan način podržao HDSSB. Zbog toga je Maksimović u brzoj proceduri izbačen iz SDP-a, no problem je što je sve veća vjerojatnost kako bi on mogao svoju karijeru nastaviti unutar HNS-a. Maksimović je navodno u iznimno dobrim odnosima s čelnim čovjekom osječkog HNS-a Ivanom Vrdoljakom.

Ta stranka i dalje surađuje s HDSSB-om, a mogućnost da u svoje članstvo prihvati SDP-ova disidenta iznimno je loše prihvaćena u SDP-ovoj središnjici u Zagrebu. Dapače, kako doznaje Nacional, neki članovi uskog vrha SDP-a smatraju kako bi njihov stranački šef Zoran Milanović morao ultimativno tražiti od predsjednika HNS-a Radimira Čačića da zabrani svom osječkom ogranku da u članstvo primi Maksimovića.

Ipak, s obzirom na to da je Vrdoljak jedan od Čačićevih najbližih suradnika, teško je očekivati da će predsjednik HNS-a vršiti takav pritisak na njega. Zbog toga bi ovaj slučaj mogao biti nagovještaj modela po kojem će se u budućnosti rješavati problemi u oporbenoj koaliciji.

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika