28.09.2010. / 09:03

Autor: Nacional.hr

Nacional: Iz Vlade odlaze Šuker, Kalmeta, Vukelić, Adlešič i Matulović Dropulić

Kako god bilo, za bilo kakvu odluku o kadrovskim promjenama u Vladi s premijerkom Jadrankom Kosor prethodno će se trebati složiti vrh HDZ-a, a otegotna okolnost joj je i to što su neki od ministara koje će možda smijeniti istovremeno i članovi Predsjedništva HDZ-a

Božidar Kalmeta i Ivan Šuker nalaze se na 'listi za odstrijel' Jadranke Kosor (Foto Željko Hladika/Pixsell)Božidar Kalmeta i Ivan Šuker nalaze se na 'listi za odstrijel' Jadranke Kosor (Foto Željko Hladika/Pixsell)Iz hrvatske vlade do kraja ove godine najvjerojatnije odlaze Ivan Šuker, Branko Vukelić i Đurđa Adlešič. Osim njih, iz Vlade bi mogla otići i Marina Matulović-Dropulić, a možda i Božidar Kalmeta. Upravo se ta imena posljednjih dana najčešće spominju u glasinama unutar vladajuće stranke, čije članove je iznenadila izjava premijerke Jadranke Kosor o skorim kadrovskim promjenama u Vladi.

Osim same najave davanja otkaza pojedinim ministrima, mnoge je začudilo i to što je jednu od svojih najprovokativnijih najava premijerka Kosor dala tisućama kilometara udaljena od Hrvatske - tijekom svog boravka u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako god bilo, za bilo kakvu odluku o kadrovskim promjenama u Vladi s premijerkom Jadrankom Kosor prethodno će se trebati složiti vrh HDZ-a, a otegotna okolnost joj je i to što su neki od ministara koje će možda smijeniti istovremeno i članovi Predsjedništva HDZ-a.

Drugim riječima, da bi neke od njih smijenila, s tom će se odlukom trebati složiti i oni. Tako nešto moguće je samo ako netko od ministara ionako već želi napustiti Vladu, ili ako vodstvo stranke donese zajedničku stratešku odluku da uoči izbora kompromitirane ministre polako i bez puno buke skloni u zavjetrinu. No čak i ako joj to pođe za rukom, premijerka Kosor naći će se pred možda još težim zadatkom: koga imenovati na upražnjena ministarska mjesta?

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izadanju Nacionala

Vezane vijesti

'Neću dati ostavku'

'Neću dati ostavku'

Neću dati ostavku na mjesto potpredsjednice Hrvatskog sabora, kao što je to učinio Vladimir Šeks, poručila je Jadranka Kosor nakon jutrošnje sjednice… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 28.09.10. 09:16

APSOLUTNO u ovome Jacu podrzavam. Sta vise,kao ljevicar,smatram da je Jaca daleko bolje rijesenje od kalkulanta konstruktivno suzdrzanog Milanovica.Jaca svoje smijenjuje..a Mile svoje stiti.E to je ta razilika između Jace i Milanceta.


registracija
16/6/10

nosonja, 28.09.10. 09:33

Puky,jebi ga opet ti i ja.Ti nisi nikakav ljevičar,jer da jesi ne bi ti ni na kraj pameti palo da nakon svih ovih 20-to godišnjih sranja hvališ nekoga iz vladajuče stranke a kudiš nekoga tko nikada nije bio u izvršnoj vlasti(Milanović) i sudiš na osnovu priča a ne djela.Jacu bih podržao kada bi sebe stavila na prvo mjesto za odstrijel ili kada bi raspisala nove izbore.Ne želim te vrijeđati ,ali mislim da si ti ipak HDZ-ovac.


registracija
1/1/70

, 28.09.10. 09:39

Ljevicar sam od" prvoga "dana...koliko god sam ljut...na ADZe,jos vise sam ljut na kilavog Milanovica.Koliko god bio ljut na ADZe...ipak se nemre zanemariti cinjenica da je za vrijeme Jacinog stolovanja odpoceli procesi o lopovluku...garantiram da takvo sto nebi bilo moguce kad bi kojim slucajem Milanovic zasjeo u njenu fotelju.Cime to obrazlazem i tvrdim? Racan je 2000 imao dvotrecinsku vecinu u saboru,narod iza leđa,Mesica na svojoj strani..i nista nebi od proganjanja preivatizacijskih KRIMINALACA kojih je na svim stranama.Cak sta vise,ukakili se od straha..beraci kestenja ih preplasise,Splitska Riva isto...da stvar jos bude tuznija..oni ozivise ADZe bandu koja i danas vlada.
I zato ja kao ljevicar smatram da Jaca ima znatno vise hrabrosti,zelje...da se uhvati u kostac s kriminalcima iz svih politickih opcija.Miletu je dosta biti konstruktivno suzdrzan,on ceka da sve padne s neba,nezna sma sta bi sobom...


registracija
12/7/10

Cassini, 28.09.10. 09:42

I Sanader je smjenjivao. Neke izgleda mozes muljati koliko hoces. I upravo je to problem ove drzave. Nije problem najgluplja osoba na mjestu premijera u povijesti ove drzave ili politika i korupcija, vec glupi gradani. Vuk dlaku mjenja ali cud nikada. Franjo, Pasalic, Sanader, Kosor. Kako glup moras biti.


registracija
30/6/10

petrus7, 28.09.10. 10:35

Ona se može potpuno iskupiti samo ako raspiše prijevremene izbore. Ove sve je samo šminka.


registracija
8/8/09

tovar62, 28.09.10. 10:38

To drgarice Milka Planinc,onda ostajes samo ti ,Seks i Bebic komunjare,,,,,ludega li naroda sta jos Udba haraci,,,


registracija
30/6/10

petrus7, 28.09.10. 11:17

Što je tovare62? Nisi li ti sa ČMARKOM64 uvijek branio bjeloglavu srpsku kokoš iz pokreta za jugoslaviju?


registracija
2/12/09

gromco, 28.09.10. 11:40

ovo je samo jedna velika hadezejovska shminqa. niš drugo. sad su se na vrhuški hadezeja dogovorili da drugtcije nejde radi javnog mjenja, al ministri neka ne brinu. dobit tce od vrha hadezeja(vlade) temeljem ugovora o radu, zahvalu $$$ na marljivom radom, $$$ sa dodatnom otpremninom $$$, i po zakonu poziciju niže rangiranog tcinovnika sa naravno josh boljom platcom!.
bitch.


registracija
2/12/09

gromco, 28.09.10. 11:45

ja sam poslodavac i razmishljam kako bi ja nekog nagradio zbog tcinjenice da me godinama pokradao, s mjesta poslovodje na savjetnika ili asistenta ili whatever... dobio bi po tamburi uz kaznenu prijavu, pa kad izadje iz zatvora zbog teshqe kradje, dobi odma josh jednom po tamburi, da mu vishe nikad ne pane na pamet nekom neshto ukrast. samo u hadezeju postoji nagrada za kriminalni rad.
bitch.


registracija
8/7/09

bankar, 28.09.10. 12:29

vidim da jacu nešto ljevičari hvale ovdje nije ni čudo


registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.09.10. 14:49

Zna Jadro da je Mirela neki dan bila u pravu oko koleracije zatvaranja poglavlja 23 i polovice ministara, pa želi preduhitriti pravosudne organe.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 28.09.10. 14:50

puky@,je li ovo već pravilo da su HDZ-ovi navijači polupismeni?


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 28.09.10. 19:03

Suplja prica Smjenice nekoga pa sta Treba otvoriti istragu da se vidi sta su ti doticni (smjenjeni) radili i ako ima nista nezakonito(vjerojatno ima) ganjati sudski.Smjena ne znaci ama bas nista.Ustvari znaci povecanje budzetskih rashoda jer ce doticni zadrzati svoje placice.


registracija
25/6/10

vidra, 28.09.10. 21:54

Premijerka - ja, ja, ja, pa opet ja. Imam svoje mišljenje o osobama koji prečesto "jajaju" a koje nije pozitivno. Poćela se koprcati, ali to joj neće pomoći da zadrži kormilo. Puno toga se valja iza HDZ-a, da bi ona svojim šarmom, osmjehom, glumom i odlučnom retorikom to mogla ispraviti, pa da narod opet povjeruje HDZ-u. Samo glup čovjek može ponoviti greške iz prošlosti, a ja smatram da naši Hrvati nisu glup narod.
Da nije EU pritisnula HR zbog korupcije, premijerka nebi pjevala ovu pjesmu o korupciji, jer prije nije vidjela ni "K" od korupcije, a bila je stalno u vrhu vlasti. Interesantna je ta premijerka i kad čujem hvalospjeve o njoj od pojedinih komentatora, pitam se kako mogu biti toliko slijepi?


registracija
11/1/10

fluid, 29.09.10. 09:15

Vidra.nisu oni sljepi.To su oni što su veći domoljubi od svih nas ostalih.Oni nemjerljivo vole Hrvatsku dok mi "pljujemo"po njoj.itd.Radi se o onima koji primaju benificije a koje im ne pripadaju.Radi se o onima koji nisu svjesni da jedu budućnost svoje djece a da bi,u ovom trenutku njima bilo dobro.Bez ideje,bez plana i bez osjećaja za realnost u budućnosti Hrvatske.Takvi pjevaju hvalospjeve HDZ-u i Premijerki.


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 29.09.10. 12:07

Samo ne Kaljmetu,mi Zadrani ga jos tribamo.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika