28.09.2010. / 19:59

Autor: Martina Čizmić

Branimir Glavaš uhićen i odveden u pritvor u Drinovcima

Policija je Glavaša uhitila nakon što je sud u Sarajevu potvrdio pravomoćnu presudu hrvatskog suda kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Osijeku

Branimir GlavašBranimir GlavašBranimir Glavaš ipak nije uspio izbjeći zatvor u Bosni i Hercegovini. Naime, tijekom popodneva uhićen je u Drinovcima te mu je određen pritvor.

Kako javlja HRT, policija je Glavaša uhitila nakon što je sud u Sarajevu potvrdio pravomoćnu presudu hrvatskog suda kojom je osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina počinjenih u Osijeku.

Glavaš se na odluku o pritvoru može žaliti u roku od tri dana, a u roku od mjesec dana može se žaliti i na odluku o potvrđenoj kazni.

Zagrebački odvjetnik Ante Madunić potvrdio je Hini da se kasno poslijepodne telefonom čuo s Glavašem u trenutku uhićenja.

"Službeno nisam obaviješten o čemu je riječ no pretpostavljam da je Glavaš pritvoren jer je Sud u BiH potvrdio presudu izrečenu u Hrvatskoj kojom je Glavaš za ratne zločine osuđen na osam godina zatvora", kazao je Madunić.

Glasnogovornica Suda BiH Selma Hadžić u utorak navečer nije mogla potvrditi informaciju o Glavaševu uhićenju kao ni to da je Sud BiH potvrdio zatvorsku presudu koju je Glavašu ranije pravomoćno izrekao Vrhovni sud Hrvatske.

Glavaš je ranije najavljivao kako se u Hrvatsku ne želi vraćati. "Da mi ponude kućni pritvor u Titovoj vili Jadranka na Brijunima ili ćeliju u Zenici, ja bih odabrao Zenicu", kazao je Glavaš i dodao da će "radije robijati nevin u BiH osam godina, nego dan u Hrvatskoj".

Branimir Glavaš je 8. svibnja 2009. godine nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora. Istovremeno je pobjegao iz Hrvatske i potražio utočište u BiH, čije državljanstvo također posjeduje, što je onemogućilo njegovo izručenje. U međuvremenu je presuda Glavašu postala pravomoćna, te mu je kazna zatvora za ratne zločine smanjena na osam godina.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 28.09.10. 20:31

"Da mi ponude kućni pritvor u Titovoj vili Jadranka na Brijunima ili ćeliju u Zenici, ja bih odabrao Zenicu" - reče Glavaš.

Želja mu se ispunila.


registracija
30/12/08

csiki, 28.09.10. 20:33

Nadam se, kada bude zedan da ce mu isto piti, sto je on dao zarobljenicima u Osijeku.


registracija
8/7/09

bankar, 28.09.10. 20:36

za ovog bi bilo pošteno da mu ovo bude doživotni


registracija
25/6/10

vidra, 28.09.10. 22:28

Konačno! Glavašev šou završen.
Koliko ćemo se još šou-a nagledati od slijedećih "domoljuba"? Ono što smo mi obićni smrtnici vidjeli iz prikrajka tokom 90-tih godina, nebi nam trebalo biti dosadno, ako Bajić poćne raditi.


registracija
30/9/09

davor12345, 28.09.10. 23:34

Ma judi je li to moguče!?


registracija
1/1/70

, 28.09.10. 23:42

Povijest ce GLAVONJU pamtiti po primitivizmu,siledzijstvu,pljackanju a prije toga ubijanju nevinih Hrvata i Srba.
Zaklela se zemlja raju...svi koji brane GLAVONJU,moraju znati da ima Boga i da kazna moze doletiti i njih i njihove najmilije.
Zlo ciniti,a dobru se nadati...to nije nikad zavrsili dobro.


registracija
27/7/09

columbo, 29.09.10. 02:00

Finalmente, la comedia e finita...Sto je sav onaj cirkus trebao slavonskom serifu, on vjerojatno sam zna. Umjesto da je presretan sto je dobio samo osam godina (a to je mogao fasovati samo od hrvatskog pravosudja) za sva zvjerstva, s poantom na testiranje sumporne kiseline na ljudski organizam, on se u maniri dobro raziigranog klauna razbacivao glupostima...
Radije celija u Zenici nego kucni pritvor u Titovoj vili, pa eto mu se zenicka kaznionica i priustila. Ipak ucinjeno je malo pravde, makar je ironija sudbine, jer puno ce mu teze biti osmogodisnje tamnovanje u gradu celika, nego da je odrapio 20 u bilo kojem hrvatskom kazamatu. Eto naseg heroja nad srpskim babama Norca - sagradio kucu, ozenio se, dobio sina i kafice zamijenio zatvorom...A formalno je na izdzavanju visegodisnje kazne.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika