29.09.2010. / 13:58

Autor: Hina , Nacional.hr

Bacao Molotovljeve koktele na hrvatski konzulat u Düsseldorfu i vikao 'vi ratni zločinci'

Portal rp-online.de piše da je oko podneva jedan čovjek bacio dva molotovljeva koktela na ulaz u generalni konzulat u Duesseldorfu u ulici Cornelius. Čovjeka je vidio krovopokrivač koji je bio na drugoj strani ulice. Dok je počinitelj pokušao pobjeći, radnik ga je uspio zaustaviti do dolaska policije

Vjekoslav Križanec Vjekoslav Križanec Zgrada hrvatskog generalnog konzulata u središtu Duesseldorfa napadnuta je u srijedu oko podneva s dva molotovljeva koktela, djelatnici konzulata nisu ozlijeđeni, a generalni konzul Vjekoslav Križanec završio je u bolnici zbog problema nakon udisanja dima, potvrdilo je hrvatsko Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija koje dodaje da je Križanec ubrzo nakon dolaska u bolnicu pušten.

"Slijedom zaprimljenih službenih informacija možemo potvrditi da su na zgradu generalnog konzulata u Duesseldorfu danas bačena dva molotovljeva koktela", saznaje Hina iz MVPEI-a.

Portal rp-online.de javlja da je vatra na ulazu u konzulat brzo ugašena, a pri gašenju su pomogli zaposlenici iz obilžnjeg studija za tetovažu. Portal piše da je oko podneva jedan čovjek bacio dva molotovljeva koktela na ulaz u generalni konzulat u Duesseldorfu u ulici Cornelius. Čovjeka je vidio krovopokrivač koji je bio na drugoj strani ulice. Dok je počinitelj pokušao pobjeći, radnik ga je uspio zaustaviti do dolaska policije.

Prema priopćenju policije, motiv napada je privatne prirode. Prema informacijama koje dolaze iz Njemačke napadač je prilikom napada navodno vikao: 'Vi ratni zločinci!"

Večernji.hr doznaje kako je riječ o 56-godišnjem Hrvatu koji je bacio dva molotovljeva koktela pred ulaz zgrade konzulata.

Vezane vijesti

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

U minobacačkom napadu u Bagdadu šestero mrtvih

Najmanje šest osoba ubijeno je, a 38 je ranjeno u nedjelju kada su dvije minobacačke granate pale na bagdadski trg pun šijitskih hodočasnika, rekli… Više

Komentari

registracija
5/3/10

starimudrac, 29.09.10. 14:12

želim ranjenima brz oporavak, i hapšenje počinitelja. na sreću, dogodilo se u njemačkoj pa će i biti brzo.


registracija
19/4/10

galileos, 29.09.10. 16:21

bolesnih ljudi sve vise i vise !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika