29.09.2010. / 20:04

Autor: Hina

Nisu ga uspjeli srušiti: Berlusconi ipak dobio povjerenje u parlamentu

Predsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u srijedu je dobio povjerenje zastupnika donjeg doma talijanskog parlamenta zahvaljujući glasovima odbjeglih zastupnika iz tabora Giancarla Finija, čime je umanjena mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora.

Silvio BerlusconiSilvio BerlusconiPredsjednik talijanske vlade Silvio Berlusconi u srijedu je dobio povjerenje zastupnika donjeg doma talijanskog parlamenta zahvaljujući glasovima odbjeglih zastupnika iz tabora Giancarla Finija, čime je umanjena mogućnost raspisivanja prijevremenih izbora.

Vladi su povjerenje dala 342 člana Zastupničkog doma, a s obzirom na broj nazočnih, trebalo im je 309 glasova. Povjerenje je Berlusconiju uskratilo 275 zastupnika, a troje ih je bilo suzdržano.

O povjerenju vladi Silvija Berlusconija, koji je u srijedu proslavio svoj 74. rođendan, glasat će još u četvrtak i gornji dom talijanskog parlamenta, senat. U senatu je većina Berlusconijeve vladajuće koalicije solidnija nego u donjem domu. U četvrtak u 9.30 premijer će u senatu održati govor, a nakon toga je planirano izglasavanje povjerenja.

U predstavljanju programa svoje vlade u srijedu, Berlusconi je govorio o reformama na području pravosuđa, financija, federalizma, pomoći za siromašniji jug države i sigurnosne politike. Premijer je pozvao na sruadnju sve "umjerene i reformski orijentirane" zastupnike.

Vezane vijesti

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Berlusconi predlaže predsjednički sustav za Italiju

Bivši talijanski premijer Silvio Berlusconi je u petak predložio da Italija usvoji predsjednički sustav vlasti, nalik na francuski, i nije isključio… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika