30.09.2010. / 12:31

Autor: Nacional.hr

Uskokov svjedok: Šefovi u HAC-u godinama zapošljavaju preko veze

"Godinama su se provlačili jer imaju zaštitu iz samog političkog vrha. Svi su oni članovi HDZ-a i imaju veze među najutjecajnijim članovima stranke", otkriva svjedok

Ivica MlinarevićIvica MlinarevićUskokov svjedok koji je još prije godinu dana prijavio korupciju u HAC-u progovorio je o putovima korupcije u toj državnoj tvrtki, a koji vode sve do uprave.

Za Index je rekao kako su podmićivanja u HAC-u bila "nešto normalno". Plaćalo se za zapošljavanje, ali i za prelazak na bolju poziciju unutar tvrtke. Svjedok ističe kako su ovlasti za zapošljavanje u tvrtki imali šefovi, odnosno direktor Sektora za održavanje Stjepan Klarić, njegov zamjenik Željko Krapljan i bivši član Uprave Ivica Mlinarević.

"Godinama su se provlačili jer imaju zaštitu iz samog političkog vrha. Svi su oni članovi HDZ-a i imaju veze među najutjecajnijim članovima stranke", otkriva svjedok. Krapljan je primjerice bio saborski zastupnik HDZ-a, a u Saboru je mijenjao i današnjeg ministra financija Ivana Šukera.

Svjedok je i sam priznao da je skupljao "koverte" od poznanika koji su željeli dobiti posao u HAC-u, a koje je predao Mati Šaričeviću, zaposleniku HAC-a koji je već ranije prozivan zbog korupcije. Željko Krapljan je poznanstvo sa Šarčevićem porekao, no svjedok ima fotografiju na kojoj Šarčević i Krapljan ispijaju kavu zajedno.

"Ne sjedim po kavama s ljudima s kojima nisam u dobrom odnosu", dodaje svjedok.

Zanimljivo je da se "plave koverte" i dalje kolaju po HAC-u iako se istraga sve više približava čelnim ljudima. Svjedok ističe kako mu nije jasno zašto se Krapljan i Mlinarević ne žele odreći Šarčevića kao posrednika.

"Nije samo stvar da su zajedno zapošljavali ljude preko mita. Radi se o nečem puno većem", uvjeren je svjedok.

Vezane vijesti

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

'Fiolićev iskaz nije došao iz USKOK-a'

USKOK je danas kao neistinite odbacio navode objavljene u medijima po kojima je Državno odvjetništvo plasiralo u javnost informaciju iz navodnog… Više

Komentari

registracija
30/6/10

petrus7, 30.09.10. 12:56

Zar nije jedan od njih bio ŠUNKIJEV zamjenik i saborski zastupnik KRADEZEA. Čmarko64 šutiš sad. Ne javljaš se kad se piše da ovi tvoji kradu i da se hapse. Jadniče jedan glupi. Reci doviđenja KRADEZEU koji će se uskoro raspasti. Onda ti možeš preći u SDRP pa malo njih braniti.


registracija
30/6/10

petrus7, 30.09.10. 12:58

Ali kad mu vidiš facu vidi se da je lopina i da je KRADEZEOVAC. LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI LOPOVI


registracija
8/4/08

starakajla, 30.09.10. 13:41

Ništa se nije promijenilo .Dok u HAC-u bude sjedila ova garnitura koja je sada sve će biti i sve je još uvijek isto.Sitni i nižerangirani šerifi kolo vode uz nesposobne direktore sektora kijima je bitno da prođe mjesec i plaća legne na račun.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika