30.09.2010. / 14:39

Autor: Hina

Bačena bomba na kuću predsjednika skupštine Zapadno-hercegovačke županije

"Sve ovo je vjerojatno povezano sa zadnjim političkim događajima u Zapadno-hercegovačkoj županiji", rekao je Jurilj. On je u nekoliko navrata posljednjih mjeseci prijavio telefonske prijetnje njemu i članovima obitelji

Zlatan Jurilj (Foto: Tomislav Miličević/VLM/PIXSELL)Zlatan Jurilj (Foto: Tomislav Miličević/VLM/PIXSELL)Nepoznati počinitelji bacili su u noći na četvrtak eksplozivnu napravu na obiteljsku kuću predsjednika Skupštine Zapadno-hercegovačke (ŽZH) županije Zlatana Jurilja u Širokom Brijegu samo tri dana prije održavanja izbora u toj zemlji.

Kako su potvrdili u policiji Županije Zapadno-hercegovačke, eksplozivna naprava aktivirana je oko 3.20 sati ispred Juriljeve kuće. Policija provodi očevid.

Jurilj je na čelu skupštine ŽZH tijekom kolovoza sudjelovao u smjeni županijske vlade koju je predvodila koalicija HSP BiH, HDZ 1990 i Narodna stranka Radom za boljitak, kada je vlast preuzeo HDZ BiH. U izjavi za medije Jurilj je rekao kako smatra da je riječ o politički motiviranom napadu.

"Sve ovo je vjerojatno povezano sa zadnjim političkim događajima u Zapadno-hercegovačkoj županiji", rekao je Jurilj. On je u nekoliko navrata posljednjih mjeseci prijavio telefonske prijetnje njemu i članovima obitelji.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović je na konferenciji za novinare u Mostaru u četvrtak osudio napad pozivajući policiju da rasvijetli pozadinu napada.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

registracija
20/7/10

pijanovic, 30.09.10. 15:35

Zasto se Jugoslavija raspala ??? a BiH mora bit
cjela sve sto silom nastane prokleto je


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika