30.09.2010. / 15:41

Autor: Nacional.hr

Gotan Project ponovno u Zagrebu već 16. studenog

S novom turnejom gdje će predstaviti svoj treći studijski album naziva "Tango 3.0" koji predstavlja povratak plesnom podiju na način kakav je i njihov posljednji album "Lunático". Stvorili su još jednu čudesnu mješavinu tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom

Nakon milijuna prodanih primjeraka albuma te 400 koncerata diljem svijeta, Gotan Project vraćaju se u Zagreb s novom turnejom gdje će predstaviti svoj treći studijski album naziva "Tango 3.0". Koncert će se održati u Dvorani Kornati (Hypo centar), 16.11.2010. u 21 sat!

Novi album Gotan Projecta naziva "Tango 3.0" predstavlja povratak plesnom podiju na način kakav je i njihov posljednji album "Lunático". Stvorili su još jednu čudesnu mješavinu tradicionalnog argentinskog tanga sa dubom, jazzom i elektronikom. Jedanaest pjesama sa albuma "Tango 3.0" istovremeno su zavodljive i propulzivne.

Album Tango 3.0 izašao je točno 10 godina nakon osnivanja Gotan Projecta i ostaje vjeran njihovim temeljnim principima kombiniranja suvremene elektronike s klasičnim tangom. Na albumu gostuju i razni glazbenici, pa tako u pjesmi "Tango Square" možemo čuti zavodljivi zvuk orgulja Dr. Johna ili svileni glas Cristine Vilallonge u pjesmi "Peligro" dok kroz čitanje novele "Rayuela" u istoimenoj pjesmi Gotan odaje počast legendarnom argentinskom autoru Julesu Cortázaru. Čak i Victor Hugo Morales, legendarni nogometni komentator, posuđuje svoj glas u prvoj pjesmi "La Gloria", hommage-u nogometnom geniju Maradoni i njegovom nezaboravnom pobjedničkom golu protiv Engleske 1986. godine.

Jedna od ključnih stvari albuma je svakako zvuk Bandoneona. Među mnogobrojnim vrstama harmonika na svijetu, Bandoneon se ističe specifičnom bojom i izražajnošću. Iako potiče iz Njemačke, Bandoneon vrlo brzo preuzima glavnu ulogu među instrumentima koji se čuju iz barova i bordela Buenos Airesa.

Gotan Project osnovali su Philippe Cohen Solal, Eduardo Makaroff i Christoph H. Müller 2000. godine kada su izdali debi album "La Revancha Del Tango", album koji je zvuk Argentine doveo na svjetsku pozornicu. Žive u Parizu, gradu za koji slobodno možemo reći da je drugi dom tanga. Njihova glazba je danas slavna, a sluša se sve od klubova New Yorka preko Europe do plaža Rio De Janeira.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika