30.09.2010. / 17:05

Autor: Hina , Nacional.hr

Zrakoplov NATO-a ušao u Pakistan, ubijene 'naoružane osobe'

Zrakoplov NATO-a ušao je u četvrtak ujutro u pakistanski zračni prostor i ubio "nekoliko naoružanih osoba", objavio je Sjevernoatlanski savez nakon što je Pakistan ustvrdio da su u zračnom napadu ubijena trojica graničara.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZrakoplov NATO-a ušao je u četvrtak ujutro u pakistanski zračni prostor i ubio "nekoliko naoružanih osoba", objavio je Sjevernoatlanski savez nakon što je Pakistan ustvrdio da su u zračnom napadu ubijena trojica graničara.

Zrakoplov iz sastava misije ISAF najprije je nakratko preletio granicu pokušavajući napasti navodne pobunjenike koji su pucali na koalicijsku bazu s položaja izvan Afganistana, stoji u priopćenju. Na zrakoplov je potom zapucano pa je on ponovno preletio granicu i gađao napadače.

"Djelujući u samoobrani, zrakoplov ISAF-a ušao je u pakistanski zračni prostor i ubio nekoliko naoružanih osoba", navodi se u priopćenju.

ISAF u njemu ne kaže jesu li ubijene osobe pakistanski graničari, a upitan za pojašnjenje toga događaja, glasnogovornik ISAF-a rekao je da obje strane istražuju incident.

Reagirajući na incident pakistanske vlasti blokirale su vitalni dostavni pravac za snage NATO-a u Afganistanu, pa su kamioni i cisterne, nekoliko sati nakon napada, zaustavljeni na graničnom prijelazu u blizini grada Pešavara.

"Da, opskrba NATO-a je zaustavljena", rekao je neimenovani izvor iz službi sigurnosti.

Pakistanski premijer Jusuf Raza Gilani izrazio je "duboku zabrinutost" zbog učestalih zračnih napada i kršenja pakistanskog zračnog prostora, stoji u njegovu priopćenju.

Vezane vijesti

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Afganistan očekuje 4 milijarde dolara od donatora

Zemlje donatori vjerojatno će obećati 4 milijarde američkih dolara civilne pomoći za Afganistan nakon 2014. na donatorskoj konferenciji u Japanu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika