01.10.2010. / 11:54

Autor: Igor Koruga

Od večeras zasjeda Jazz sabor u zagrebačkom BP clubu

Već iduću večer nastupit će poznata jazz pjevačica Jasna Bilušić s pratećim New Dealom, a vikend će zaključiti istaknuti talijanski harmonikaš Daniele di Bonaventura u pratnji dalmatinskog ansambla Black Coffee

Boško PetrovićBoško PetrovićIzvornim oblikom američke glazbene kulture 20-og stoljeća večeras se otvara 13. Hrvatski Jazz Sabor. Dixieland Band Čakovec istoimenom će glazbom započeti 16 dnevno druženje sa zagrebačkim poklonicima jazza i unijeti pravu koncertnu atmosferu u kultni zagrebački BP Club.

Već iduću večer nastupit će poznata jazz pjevačica Jasna Bilušić s pratećim New Dealom, a vikend će zaključiti istaknuti talijanski harmonikaš Daniele di Bonaventura u pratnji dalmatinskog ansambla Black Coffee.

Slijedi tjedan u kojem će se predstaviti stari zastupnici jazz sabora Hot Club Zagreb, duet Matije Dedića i Kristijana Beluhana, te Gipsy Swing Band Damira Kukuruzovića, a Elvis Stanić će imati priliku predvoditi svoj aktualni Power Trio. Uz nenajavljeno iznenađenje 6-og listopada (T.B.A.), veliko zanimanje vladat će za dugo očekivanim nastupom Nevena Frangeša, ovoga puta u triu s Elvisom Stanićem i Mariom Mavrinom, i još dulju nadu vezanu uz nastup Boška Petrovića i Davida Gazarova. Zajedničko glazbeno promišljanje dvojice virtuoza nazvano je "Conversations", a što se krije iza posuđene višeznačne riječi doznat ćemo u nedjelju 10-og listopada.

Posljednji tjedan festivala počet će pitkim bluesom sastava Nebo & Downstrokes Nebojše Buhina, a završiti 16-og listopada u(p)letom španjolske glazbe u jazzerski dvotjedan (Flamarion - Viva Flamenco!). Balwan City Kids i ove godine imaju večer za sebe, a Borna Šercar će još jednom promovirati vlastiti projekt Jazziana Croatica. Posredstvom i zaslugom Austrijskog kulturnog foruma i ove će se godine upriličiti Happy Reunion Boška Petrovića i austrijskog glasovitog jazz pijanista Fritza Pauera, uz Pauerov Trio i Boškovog prijatelja i kolegu Primoža Grašića.

Svi koncerti počet će u 21 sat, a za točan program i dodatne informacije uputno je posjetiti sam BP Club, ili njegov internetski portal (http://www.bpclub.hr/).

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika