01.10.2010. / 15:57

Autor: Hina

Predstava "Čast" nova praizvedba Istarskoga narodnog kazališta

Riječ je o komornoj predstavi, klasičnoj priči o mužu koji ostavlja svoju suprugu zbog mlađe žene. Tekst je još 1995. napisala nagrađivana australska književnica Joanna Murray Smith

Premijera predstave "Čast" redatelja Ivice Šimića otvorit će sutra novu sezonu Istarskoga narodnog kazališta, najavila je ravnateljica te kazališne kuće Gordana Jeromela-Kaić na današnjoj konferenciji za novinare u Puli.

Riječ je o komornoj predstavi, klasičnoj priči o mužu koji ostavlja svoju suprugu zbog mlađe žene. Tekst je još 1995. napisala nagrađivana australska književnica Joanna Murray Smith te je od tada doživio brojne prilagodbe i izvedbe diljem svijeta.

"Istarsko narodno kazalište njegovim se postavljanjem priključuje svjetskim kazalištima koji prate suvremenu dramsku literaturu te je time postao jedno od vodećih kazališta u Hrvatskoj", ustvrdio je redatelj predstave Ivica Šimić. Dodao je kako se temom i problemom koji obrađuje ta drama "duboko tiče i našeg trenutka u kojemu svjedočimo gotovo u svim socijalnim krugovima".

"Svjetski uspjeh svakako je jedan od razloga postavljanja predstave, ali osim toga svojim jezikom i stilom 'Čast' je potencijalna kazališna uspješnica koja odgovara ukusima različitih naraštaja i sastava gledatelja", zaključio je Šimić.

Sutrašnja praizvedba i sve reprize, kojih će u listopadu biti četiri, odigrat će se na INK-ovoj maloj sceni.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika