03.10.2010. / 09:57

Autor: Nacional.hr

Tadićev reket: Direktoru Koteksa za posao na autocesti dao 5 milijuna kuna

Radilo se tako da je za svaki kubik šljunka dobivao 60 kn, od čega je tri kune na ruke davao Tadiću, koji je, pak, novac navodno proslijeđivao investitoru, tvrdi Pandžić. Na audio snimci se čuje glas, koji je navodno Tadićev, a koji kaže Pandžiću: "Kao što si ti davao, tako mi po svakom poslu, koji dobijemo od države, mi plaćamo"

Drago TadićDrago Tadić"Nijedan posao za Osijek Koteks nisam mogao obaviti, a da za to kasnije nisam morao dati novac Dragi Tadiću", ustvrdio je za HTV Ramiz Pandžić.

Pandžić je odležao tri mjeseca u osječkom zatvoru nakon što je za korupciju prijavio lokalnog moćnika Dragu Tadića, direktora Osijek Koteksa, uhićenog, pa puštenog u vezi podmićivanja Vrhovnog suda u slučaju Branimira Glavaša.

Njegova je tvrtka prevozila šljunak za Osijek Koteks, koji je za HAC bio glavni izvođač radova na Slavonici. Pandžić tvrdi kako je, da bi ostao u poslu na slavonskoj autocesti A5 Slavonici, tijekom dvije godine direktoru Koteksa Dragi Tadiću u gotovini isplatio oko 5 milijuna kuna, javlja HRT.

Radilo se tako da je za svaki kubik šljunka dobivao 60 kn, od čega je tri kune na ruke davao Tadiću, koji je, pak, novac navodno proslijeđivao investitoru, tvrdi Pandžić. Na audio snimci se čuje glas, koji je navodno Tadićev, a koji kaže Pandžiću: "Kao što si ti davao, tako mi po svakom poslu, koji dobijemo od države, mi plaćamo".

Novac je Pandžiću trebao biti vraćen kroz anekse ugovora Koteksa i HAC-a, ali to se nije dogodilo, pa je odlučio progovoriti, a gdje je na kraju završio novac, ne zna.

Vezane vijesti

Tadić odbacio krivnju za "spašavanje" Glavaša na Vrhovnom sudu

Tadić odbacio krivnju za "spašavanje" Glavaša na Vrhovnom sudu

Osječki poduzetnik Drago Tadić danas je kazao da se ne osjeća krivim za pokušaj podmićivanja neimenovanih sudaca Vrhovnog suda kako bi se promijenila… Više

Komentari

registracija
30/8/10

TonyP, 03.10.10. 10:13

5%, Nije lose. U Indoneziji su uzimali prije 10 godina 10%. Jel zna netko jos primjera? Nema smisla pretplatiti "uslugu". Ionako smo dio velikog sela, pa bi se i postotak trebao kretati unutar svjetskih granica.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika