03.10.2010. / 15:16

Autor: Hina

Na hrvatskim područjima veći odziv na glasovanje nego u ostatku BiH

Najviše birača do podneva glasovalo je u Tomislavgradu, 30,85 posto a najmanje u Čitluku 14,78 posto. U Mostaru je od 93.000 upisanih birača do podneva glasovalo 20,74 posto

U većinskim hrvatskim općinama u BiH izlaznost birača do podneva je bila viša nego na prijašnjim izborima i u odnosu na odziv na državnoj razini, naveli su iz stranačkih stožera i općinskih zbornih povjerenstava.

Prema podacima iz lokalnih izbornih povjerenstava odziv birača do podneva se od Posavine, Središnje Bosne i Hercegovine kreće u rasponu između 14 i 30 posto. U prijepodnevnim satima odaziv birača na razini države bio je 13,48 posto.

Najviše birača do podneva glasovalo je u Tomislavgradu, 30,85 posto a najmanje u Čitluku 14,78 posto. U Mostaru je od 93.000 upisanih birača do podneva glasovalo 20,74 posto.

Prema podacima lokalnih izbornih povjerenstava u Busovači je izašlo 25,93 a Orašju 26,97 posto od upisanih birača. U Širokom Brijegu glasovalo je 24,35 , Čapljini 26,07 , a u Kiseljaku 20,41 posto.

Na biračkim mjestima su veći redovi, a za glasovanje se čeka i duže od 40 minuta, naveli su iz izbornog povjerenstva u Mostaru.

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović i premijerka Jadranka Kosor pozvali su u subotu Hrvate u BiH da izađu na izbore.

Tri milijuna, 126 tisuća i 599 birača koliko ih je registrirano za sudjelovanje na ovogodišnjim, šestim po redu izborima u BiH nakon okončanja rata 1995. godine, odlučuje o novom sazivu Predsjedništva BiH, Zastupničkog doma Parlamenta BiH, entitetskih parlamenata i deset županijskih skupština u Federaciji BiH. Izravno se biraju i novi predsjednik te dva potpredsjednika Republike Srpske.

Biračka mjesta u BiH bit će otvorena do 19 sati, a po očekivanjima, prvi rezultati počet će pristizati u središte za brojanje glasova u Sarajevu oko 21 sat.

SIP će prve rezultate o ishodu glasovanja za članove državnog predsjedništva objaviti oko 23 sata.

Neslužbeni rezultati glasovanja za nove parlamentarne sazive očekuju se iza ponoći, a cjeloviti neslužbeni rezultati trebali bi biti dostupni u ponedjeljak ujutro.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika