04.10.2010. / 13:59

Autor: Nacional.hr

Grinderman na ljubljanskim Križankama 9. listopada 2010.

Kako im ovo nije prvi posjet Ljubljani, bit će zanimljivo vidjeti kako nova glazbena inkarnacija ovog priznatog australskog umjetnika na pozornici amfiteatra na Križankama, a na kojoj predstavljaju svoj drugi album koji je objavljen 13. rujna ove godine

GrindermanGrindermanU subotu 09.10. na ljubljanskim Križankama u organizaciji ROPOT-a i KINO ŠIŠKA nastupit će Grinderman, projekt-grupa Nicka Cavea i nekih od članova iz pratećeg mu sastava The Bad Seeds.

Grinderman su svoj prvijenac izdali 2007. godine, postigavši pri tome uspjeh kako kod publike tako i kod glazbenih kritičara.

Grupa je glazbenim stilom više povratak nekim "divljim" korijenima, fuzionirajući pri tome nekadašnje glazbene strukture Caveovih The Birthday Party sa blues, garage i noise rock utjecajima, čineći tako odmak od publici i kritičarima naviklih melodijoznih, melankoličnih i eklektičnih pjesama iz Caveovog opusa.

Ta činjenica ne čudi s obzirom na glazbenu povijest članova grupe, pa je recimo bubnjar Jim Sclavunos svirao u Teenage Jerks, The Cramps i Sonic Youth, basist Martyn Casey u The Triffids a multiinstrumentalist Warren Ellis u Dirty Three.

Kako im ovo nije prvi posjet Ljubljani, bit će zanimljivo vidjeti kako nova glazbena inkarnacija ovog priznatog australskog umjetnika funkcionira na pozornici amfiteatra na Križankama, a na kojoj predstavljaju svoj drugi album koji je 13. rujna ove godine objavljen za matičnu etiketu MUTE.

Cijena ulaznice je 35 eura, a može se nabaviti preko svih prodajnih mjesta sustava Eventim.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika