06.10.2010. / 11:21

Autor: Nacional.hr

HAKOM i FER pokrenuli istraživački projekt „Pogled u budućnost“

Hrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i zagrebački Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER) surađuju na zajedničkom istraživačkom projektu koji će sudionike tržišta elektroničkih komunikacija pripremiti na izazove koji ih očekuju u budućnosti.

Vedran MornarVedran MornarHrvatska agencija za poštu i elektroničke komunikacije (HAKOM) i Fakultet elektrotehnike i računarstva u Zagrebu (FER) prošlog su tjedna potpisali ugovor o pokretanju multidisciplinarnog istraživačkog projekta pod nazivom „Pogled u budućnost". Riječ je o nastavku suradnje Sveučilišta u Zagrebu i HAKOM-a koja je tijekom ožujka započela pokretanjem poslijediplomskog studija regulacije tržišta elektroničkih komunikacija. Cilj novog projekta je priprema svih sudionika segmenta elektroničkih komunikacija na buduće tehnološke, zakonodavne i logističke izazove koji se na ovom tržištu očekuju u nadolazećem razdoblju. Kako bi stekli odgovarajuća znanja i iskustva članovi zajedničkog istraživačkog tima će tijekom trogodišnjeg programa obraditi niz relevantnih općih i specifičnih tema, s tim da će se svake zasebne godine definirati dodatna područja na koja će se projekt posebno fokusirati.

„Novi projekt je prirodan i logičan nastavak suradnje s FER-om koju smo započeli ove godine. S obzirom na izuzetno pozitivan odziv na poslijediplomski studij o regulaciji i prateći veliki interes stručne zajednice koji se za njim ukazao i izvan granica Hrvatske, odlučili smo zainteresiranima ponuditi dodatne sadržaje i priliku da dodatno usavrše svoja znanja i vještine", istaknuo je Miljenko Krvišek, predsjednik Vijeća HAKOM-a.

Uz akademsku zajednicu HAKOM će na sudjelovanje u projektu pozvati i sve mjerodavne i zainteresirane sudionike tržišta elektroničkih komunikacija - operatore, proizvođače, istraživačke centre i sve ostale srodne organizacije i institucije - s ciljem stvaranja svojevrsnog hrvatskog foruma elektroničkih komunikacija.

„Uspostavom suradnje s HAKOM-om otvoren je prostor istraživanjima na području tržišta elektroničkih komunikacija u kojima će uz naš fakultet biti uključene i druge institucije iz akademske zajednice i gospodarskog sektora iz cijele Hrvatske. Na projektu ćemo otvoriti nova radna mjesta na FER-u i zaposliti nekoliko mladih suradnika koji će provoditi istraživanja na specifičnim temama definiranim u okviru suradnje", napomenuo je dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Vedran Mornar.

Cjelokupna je inicijativa pokrenuta u suradnji zajednice Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Zagrebu, Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu, Elektrotehničkog fakulteta u Osijeku te Hrvatske agencije za poštu i elektroničke komunikacije.

Vezane vijesti

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Rast usluga širokopojasnog pristupa internetu

Telefonske usluge i dalje bilježe pad prihoda, kako zbog smanjenja kupovne moći građana uzrokovane krizom u svjetskoj i domaćoj ekonomiji, tako i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika