07.10.2010. / 14:52

Autor: Boris Bilas

Barišić se vraća u Sabor: Zatražio aktiviranje, ali i zamrzavanje mandata

"To je to, nema ništa čudno u tome", kaže Bebić koji kaže da će Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijet odluku i izvjestiti Sabor čime će se ta jednostavna procedura završiti

Mladen BarišićMladen BarišićBivši rizničar HDZ-a Mladen Barišić podnio je zahtjev za aktivaciju zastupničkog mandata. Mandatno-imunitetno povjerenstvo će zahtjev proslijediti Saboru i Sabor će ga prihvatiti.

Nakon toga Državno odvjetništvo mora prekinuti istragu i pustiti Barišića iz pritvora te mora zatražiti od Hrvatskog sabora da dopusti pokretanje istrage ili njezin nastavak i da odobri pritvaranje zastupnika.

Barišić je ujedno odmah i zatražio da mu se mandat stavi u mirovanje, navodno kako ne bi izgubio mogućnost kasnijeg korištenja zastupničkih prava, a ne da bi izbjegao ili usporio postupak koji USKOK vodi protiv njega u aferi Fimi medija.

Ovu informaciju potvrdio je danas novinarima i predsjednik Sabora Luka Bebić koji kaže da Mladen Barišić traži da mu se mandat stavi u 'stanje mirovanja'.

"To je to, nema ništa čudno u tome", kaže Bebić koji kaže da će Mandatno-imunitetno povjerenstvo donijet odluku i izvjestiti Sabor čime će se ta jednostavna procedura završiti.

Bebić kaže da nije iznenađen ovakvom odlukom Barišića jer kako kaže njega 'više ništa ne može iznenaditi'.

"Ovo su vremena puna tih nekih događanja i normalno da Barišić ima izravni mandat na izborima i ima pravo ga aktivirati i staviti u stanje mirovanja, ali se on ne može aktivirati u slijedećih šest mjeseci ako ga sad stavi u stanje mirovanja", kaže predsjednik Sabora.

Usprkos tome što je zatražio svoj mandat išto će ga u budućnosti štiti imunitet, Barišić i dalje priprema obranu. HTV javlja kako će on će danas svoju obranu iznijeti pred USKOK-om.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
1/1/70

, 07.10.10. 15:17

Mafija.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 07.10.10. 15:22

Pas mater vama i imunitetu.Pa toga nema nigdje.


registracija
11/1/10

fluid, 07.10.10. 17:49

Treba uvesti giljotinu i javno suđenje!


registracija
30/9/09

davor12345, 07.10.10. 20:41

E! I ja san aktivira duboki i stavija blitvu na zamrzavanje! Tako da ostane štokot za poist kad ovi bilosvitski hohštapleri potroše sve naše šolde za pravedna suđenja i istrage! As ti gospe, nikad kraja trošenju našeg novca. Prvo su ga planirali pokrast, pa su ga pokrali, pa su pokradeno trošili i posakrivali a sad da mi svi to plaćamo da ovi imaju pravedno suđenje-oni koji skoro ništa nisu pravedno radili; USKOK da to sve istraži nekoliko stotina judi, puliciju da to sve uiti... as ti Isukrsta, di im je kraj više! Koće tolko šoldi nasmagat!


registracija
30/9/09

davor12345, 07.10.10. 20:43

Da mi je samo znat koga to ovaj junak trenutno zastupa ka saborski zastupnik??? Junake??? Lopove??? Puk Rvacki??? Koga ???


registracija
30/8/10

DarkoUSA, 07.10.10. 22:55

Saborski zastupnici imaju imunitet.ALI NE ZA KRADJU I KRIMINALNU DJELATNOST.U normalnim drzavama se ta ovo ide u dugogodisnji zatvor plus oduzimanje imovine plus ukidanje svih beneficija (saborka penzija) To je dobio bivsi guverner drzave Illinois,USA


registracija
8/8/09

tovar62, 08.10.10. 06:48

E moj Sanaderu ali ce te sredit Udba,,,


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika