08.10.2010. / 10:29

Autor: Hina

Organizacija medija južne i istočne Europe zabrinuta zbog prijetnji "Novostima"

Zagrebačka policija potvrdila je da joj je redakcija "Novosti" u kojem je na naslovnici objavljena fotografija dvaju hrvatskih zrakoplova uz naslov "Obadva, obadva su pala!" prijavila anonimne prijetnje

Organizacija medija južne i istočne Europe (SEEMO), sa sjedištem u Beču, izrazila je u četvrtak "duboku zabrinutost" i osudila prijetnje tjedniku Srpskoga narodnog vijeća "Novosti".

"SEEMO... je duboko zabrinut i snažno osuđuje nedavne prijetnje telefonom i elektronskom poštom hrvatskome tjedniku 'Novosti'", stoji u priopćenju te udruge.

Redakcija tog tjednika priopćila je da je primila prijetnje elektroničkom poštom i telefonom u kojima se nedvosmisleno i jasno govori da će na redakciju biti bačena bomba, a urednik izgubiti glavu.

Zagrebačka policija potvrdila je da joj je redakcija "Novosti" u kojem je na naslovnici objavljena fotografija dvaju hrvatskih zrakoplova uz naslov "Obadva, obadva su pala!" prijavila anonimne prijetnje.

"U tijeku su provjere i potraga za osobama koje su uputile prijetnje redakciji", izjavila je ranije Hini glasnogovornica zagrebačke policije Jelena Bikić.

"SEEMO ponovno ističe da bi mediji trebali imati punu slobodu u obrađivanju teme i odlučivanju kako će predstaviti tu priču", izjavio je glavni tajnik SEEMO-a Oliver Vujović, stoji u priopćenju.

"Svatko u društvu ima pravo kritizirati izvještavanje medija a ako je način izvještavanja suprotan zakonu tada postoje pravni instrumenti koji u svakoj zemlji moraju biti poštovani", kaže se u priopćenju SEEMO-a.

Ta međunarodna udruga novinara poziva hrvatske vlasti da provedu istragu o prijetnjama navodeći da "današnja tehnologija omogućuje vlastima da otkriju pošiljatelja elektronske pošte".

SEEMO je također podupro priopćenje Hrvatskoga novinarskog društva (HND), koje je od vlasti zatražilo da osiguraju punu zaštitu i sigurnost novinarima "Novosti".

Zbog naslovnice tjednika najprije je prosvjedovao Hrvatski Helsinški odbor za ljudska prava (HHO), a zatim Ministarstvo obrane i Glavni stožer OS RH te mnoge udruge.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
28/4/10

Zvonko, 08.10.10. 10:59

Ajd jedite govna, vi borci za neke prava i slobode! Idite u Tel Aviv i na naslovnici stavite izraelske zrakoplove kako ih palestinac ruši pa ćeš vidjeti svoja prava! Napušite se vi jugonostalgičari i komunisti!!!


registracija
9/6/10

pogibija, 08.10.10. 11:50

Zvonko je sve rekao...


registracija
11/1/10

fluid, 08.10.10. 12:03

Tko nepoznaje dobro Srbe,a već je sve o njima potpuno jasno i bjelodano,mora znati da se iza ovoga naslova ne krije "sloboda medija"nego hoštaplersko provociranje i sprdačina.Osveta za neostvarenu dominaciju kao i liječenje frustracija zbog gubitka monolitnosti ne samo u Hrvatskoj nego u cijeloj bivšoj jugi.Toliko su se navikli na poklonjene i otete privilegije da sada jednakost sa ostalima doživljavaju kao gubitak nečega svojega.A to im nikada nije ni pripadalo osim što je silom stečeno.Kao i prevarama i podvalama te srpskim smicalicama"ciganskog karaktera".Inače Zvonko jue dosta dobro sročio probleme dušobrižništva svjetske i druge javnosti.Netreba se previše osvrtati na te i takve izjave već Srbima dati do znanja da oni itekako moraju voditi računa zbog svoje povjesne pogreške koju su ama baš svi,prihvatili i htjeli provesti u djelo.E pa neće ići vi bjelosvjetski manipulatori i zloupotrebljivači tuđeg gostoprimstva!


registracija
6/10/10

rondalo, 08.10.10. 12:06

Provokacije pod okriljem novinarskih sloboda, fino upakirane u šuplju demokraciju...
Možda povezane sa onim "novinarom" koji sa bg tablicama i tri istaknute srpske zastave kruži po hrvatskoj, a da ga nitko nije zaustavio zbog nepoštivanja zakona RH (nije izvjesio i hrvatsku zastavu), doduše koga je to briga u ovoj državi....


registracija
6/10/10

rondalo, 08.10.10. 12:12

Možda se ovim provokacijama pokušava dovesti srbe u poziciju da s velikim razlogom iziđu iz koalicije (jer je vlast odjednom protiv njih, opet su ugroženi, jadni) .... kome bi to odgovaralo...valjda onom tko nije na vlasti


registracija
6/10/10

rondalo, 08.10.10. 12:14

Predlažem da proizvođač motornih pila STIHL ponudi srbima gratis motorne pile, jer kako je krenulo bit će opet balvana po cestama, a to će biti u svim vjestima i eto dobre reklame za STIHL.
-_-


registracija
8/10/10

benzema, 08.10.10. 12:26

" izjavio je glavni tajnik SEEMO-a OLIVER VUJOVIĆ"


registracija
23/7/09

ZagrebRocks, 08.10.10. 12:37

Dosta je bilo priče ! ! BACI BOMBU ♪♪ GONI BANDU ♪ PREKO IZVORA ♪♪ ;))))


registracija
6/10/09

pfefer, 08.10.10. 12:47

šta ste se zapjenili ako su oba pala nego treba reči zašto su pala i tko je kriv a ne da se slučaj zamagljuje ovim rječima


registracija
6/10/09

pfefer, 08.10.10. 12:48

dobro da su pala u šumu a kaj da su pala na zagreb ili drugo naselje


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika