08.10.2010. / 15:02

Autor: Hina

Četiri maturanta hrvatske nacionalnosti pretučena ispred Gimanzije Mostar

Mediji u Mostaru su naveli da su nepoznati napadači s metalnim šipkama napali dvojicu maturana koji su bili na velikom školskom odmoru. U pomoć im je priskočio zaštitar koji je spriječio teže posljedice. Mediji navode da su dvojica mladića zadobila teže ozljede po glavi i kralježnici

Gimnazija u MostaruGimnazija u MostaruČetvorica maturanata hrvatske nacionalnosti pretučena su u petak prije podne ispred Gimnazije Mostar i prebačeni u Urgentni centar medicine, a napadači su nakon intervencije zaštitara pobjegli u pravcu istočnog, većinskog bošnjačkog dijela grada.

Incident u mostarskoj gimnaziji, koja se nalazi na nekadašnjoj bivšoj ratnoj crti razdvajanja u Mostaru i u kojoj su se i ranije događali međunacionalni izgredi, potvrdili su iz škole i policije.

Ravnatelj gimnazije Bakir Krpo potvrdio je da se izgred dogodio oko 10.00 sati za vrijeme velikoga školskog odmora.

Voditelj Odjela krim policije MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije Srećko Bošnjak rekao je da su trojica mladića nepoznatim predmetima napali učenike koji su se nalazili u dvorištu škole. Četvorica maturanata su po njegovim riječima odvezena u Urgentni centar medicine u Mostaru. Policija traga za počiniteljima. Bošnjak je dodao da je i tijekom protekle noći zabilježena međusobna razmjena kamenicama nedaleko gimnazije.

Glasnogovornica Kliničkog centra u Mostaru Ana Marija Dedić rekla je da su sva četvorica mladića zadobili lakše tjelesne ozljede. Dodala je da je jedan od mladića zadržan na medicinskom promatranju na Odjelu neurokirurgije jer je zadobio ozljede u predjelu glave.

Mediji u Mostaru su naveli da su nepoznati napadači s metalnim šipkama napali dvojicu maturana koji su bili na velikom školskom odmoru. U pomoć im je priskočio zaštitar koji je spriječio teže posljedice. Mediji navode da su dvojica mladića zadobila teže ozljede po glavi i kralježnici. Internetski portali objavili su i fotografije s lica mjesta na kojima su vidljivi tragovi krvi.

Mostarska gimnazija jedna je od rijetkih škola u Mostaru u kojoj učenici hrvatske i bošnjačke nacionalnosti zajedno pohađaju nastavu, ali po odvojenim nacionalnim nastavnim planovima i programima.

Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić najoštrije je osudio napad nepoznatih huligana na četvoricu učenika Gimnazije Mostar.

Gradonačelnik je pozvao sve one koji su vidjeli huligane da informacije daju policiji i pomognu njihovom privođenju pravdi i primjerenom kažnjavanju, napose ako ovaj napad ima nacionalnu pozadinu, priopćeno je iz ureda gradonačelnika Mostara.

Vezane vijesti

Egzodus ministara

Egzodus ministara

Članovi Vlade Federacije BiH iz redova SDP-a BiH, kojima se priključio Desnica Radivojević, dojučerašnji član Stranke demokratske akcije (SDA),… Više

Komentari

registracija
19/4/10

galileos, 08.10.10. 15:10

lepo vam kazem,hercegovanci nikom nista dobro nisu doneli.
bez obzira da li su hrvati,srbi ili bosanci.
pogledajte zagreb,beograd,novi sad.....
imaju nesto zajednicko a to je -zlo !!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika