08.10.2010. / 16:48

Autor: Hina

Sarkozy u Vatikanu nastoji ublažiti reakcije na protjerivanje Roma

"Ne postoji gospodarstvo bez pravila, ne postoji život bez pravila, ne postoji sloboda bez pravila", rekao je Sarkozy u govoru u kojem je osim toga dotaknuo i pitanje regulacije financijskog sektora, tržišta sirovina i interneta

Nicolas Sarkozy i Papa Benedikt XVI. (Foto: Reuters)Nicolas Sarkozy i Papa Benedikt XVI. (Foto: Reuters)Papa Benedikt XVI. primio je u petak francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja koji u Vatikanu nastoji riješiti nesporazum oko protjerivanja Roma iz Francuske ovog ljeta i ponovno osvojiti srca razoračanih katoličkih birača.

Sarkozy i Papa razgovarali su u četiri oka nešto više od pola sata nakon čega su razmijenili poklone.

Papa se prisjetio svojeg zadnjeg posjeta Francuskoj u rujnu 2008., koji je Sarkozy ocijenio "velikim uspjehom".

Benedikt XVI. istaknuo je 22. kolovoza u govoru na francuskom, nekoliko dana nakon protjerivanja iz Francuske više od 200 Roma iz Bugarske i Rumunjske, potrebu "prihvaćanja legitimnih razlika među ljudima", što je ocijenjeno kao kritika francuske vlade.

Sarkozy je u petak na ručku sa svećenicima u Vatikanu kazao da je borba protiv ilegalne imigracije "moralni imperativ".

"Borba protiv ilegalne imigracije koja uzrokuje toliko nesreće i drama, koja najsiromašnijim zemljama oduzima njihove žive snage, moralni je imperativ", rekao je.

"Ne postoji gospodarstvo bez pravila, ne postoji život bez pravila, ne postoji sloboda bez pravila", rekao je Sarkozy u govoru u kojem je osim toga dotaknuo i pitanje regulacije financijskog sektora, tržišta sirovina i interneta.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika