10.10.2010. / 11:48

Autor: Hina

Talibani najavili nastavak napada na NATO-ove kamione

"Nastavit ćemo napade na kamione NATO-a i kamione-cisterne dok ne prestane paljba iz bespilotnih letjelica", kazao je on u telefonskom pozivu s neidentificiranog mjesta

Foto: ReutersFoto: ReutersTalibani iz Pakistana preuzeli su odgovornost u nedjelju za napad izvršen prethodnog dana na 29 kamiona-cisterni NATO-a na jugozapadu zemlje i upozorili da će nastaviti s napadima dok ne prestane paljba iz američkih bespilotnih letjelica.

"Odgovorni smo za napade na kamione NATO-a u subotu u okrugu Sibi", kazao je Azam Tarik, glasnogovornik Tehrik-e-Taliban Pakistana (TTP).

"Nastavit ćemo napade na kamione NATO-a i kamione-cisterne dok ne prestane paljba iz bespilotnih letjelica", kazao je on u telefonskom pozivu s neidentificiranog mjesta.

Istodobno je u novom napadu američkih bespilotnih letjelica u nedjelju u Sjevernom Vaziristanu na sjeverozapadu Pakistana ubijeno najmanje sedam islamističkih boraca, potvrdio je jedan sigurnosni izvor, prenosi AFP.

Naoružani napadači zapalili su u subotu 29 kamiona-cisterni NATO-a što predstavlja šesti napad tog tipa u malo više od tjedan dana na vozila NATO-a koja prevoze namirnice, opremu i gorivo međunarodnim snagama u Afganistanu.

Vezane vijesti

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Novi masakr američkih bespilotnih letjelica

Američke bespilotne letjelice ubile su početkom tjedna više od 27 Pakistanaca u najnovijim napadima u sklopu operacije koja sad već traje drugi… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika