11.10.2010. / 17:56

Autor: Hina

Tehnologija u nogometu: FIFA ipak uvodi "Oko sokolovo"?

Međunarodni nogometni savez (FIFA) je u ponedjeljak potvrdio da će uskoro ispitivati 13 različitih tehnoloških sustava, među kojima i poznati teniski "Hawk Eye", koji bi morali pomoći u konačnom određivanju da li je lopta prešla gol-crtu ili ne.

Joseph BlatterJoseph BlatterMeđunarodni nogometni savez (FIFA) je u ponedjeljak potvrdio da će uskoro ispitivati 13 različitih tehnoloških sustava, među kojima i poznati teniski "Hawk Eye", koji bi morali pomoći u konačnom određivanju da li je lopta prešla gol-crtu ili ne.

Sustave će krajem mjeseca procjenjivati posebni odbor i inače zadužen za promjene u nogometnoj igri, a osim teniskog Hawk-Eyea, ponuđen je opet već iskušan sustav mikročipiranja lopte, kao i opcija dodatnog suca iza vrata.

Odbor će svoje procjene uputiti na razmatranje na Kongresu FIFE, koji će se održati u ožujku sljedeće godine, kada bi trebala biti i donešena odluka.

Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter dugo se opirao uvođenju novih tehnologija u nogomet, no serija pogrešaka na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi, među kojima je je i onaj već legendarbni nepriznati pogodak Engleza protiv Njemačke, ipak su presudila u korist uvođenja novina.

Treba napomenuti da je za svaku promjenu pravila u nogometu potrebna većina od najmanje 75 posto.

Vezane vijesti

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Srbi prosvjedovali u Fifi i Uefi zbog Kosova

Nogometni savez Srbije (FŠ) uputio je žestok prosvjed Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) zbog odluke njezina Izvršnog odbora da reprezentaciji… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika