12.10.2010. / 12:49

Autor: Hina

Njemačka banka HRE najavila povrat dijela jamstava

HRE je zadržao jamstva u rezervi kako bi osigurao da izdvajanje 173 milijardi eura rizične imovine u takozvanu 'lošu banku' početkom ovog mjeseca prođe bez teškoća

Hypo Real EstateHypo Real EstateNjemačka banka u državnom vlasništvu Hypo Real Estate (HRE) više ne treba 23,5 milijardi eura kreditnih jamstava i planira ih uskoro vratiti, objavili su u utorak mediji.

Jamstva su bila dio pomoći u ukupnoj vrijednosti 142 milijarde eura koji je banka zajedno s 10 milijardi eura gotovine dobila kako ne bi doživjela slom u razdoblju financijske krize, objavio je poslovni dnevni list Handelsblatt.

HRE je zadržao jamstva u rezervi kako bi osigurao da izdvajanje 173 milijardi eura rizične imovine u takozvanu 'lošu banku' početkom ovog mjeseca prođe bez teškoća.

S obzirom da je taj proces sada dovršen, jamstava više nisu potrebna, objavile su novine, citirajući financijske izvore.

HRE je spašen s ruba bankrota ali su mu i dalje potrebna značajna državna jamstva kako bi umirio vjerovnike i osigurao financiranje po povoljnim uvjetima.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika