12.10.2010. / 14:50

Autor: Hina

Bivši finski premijer Vanhanen pod istragom zbog korupcije

Bivši finski premijer Matti Vanhanen bit će pod policijskom istragom zbog ilegalnih radnji oko financiranja stranke, odlučio je u utorak parlament slijedeći preporuku visokog sudskog dužnosnika.

Matti VanhanenMatti VanhanenBivši finski premijer Matti Vanhanen bit će pod policijskom istragom zbog ilegalnih radnji oko financiranja stranke, odlučio je u utorak parlament slijedeći preporuku visokog sudskog dužnosnika.

"Parlamentarno povjerenstvo zaduženo za taj slučaj zatražilo je od glavnog tužitelja da naloži policiji otvaranje istrage po tom pitanju", izjavio je tajnik povjerenstva Timo Tuovinen.

Povjerenik za pravosuđe Jaakko Jonkka, čija je zadaća nadzirati zakonitosti djelovanja ministara, preporučio je parlamentu pokretanje istrage o korupciji protiv Vanhanena.

Vanhanena koji je podnio ostavku s dužnosti šefa vlade u lipnju, mogao se naći u središtu sukoba interesa, kazao je Jonkka.

Dok je vodio vladu, Vanhanen je bio umiješan u odluku o financiranju za razdoblje 2006.-2009. Saveza mladih čiji je bio predsjednik i koji je usko povezan sa strankom Centra koju je tada predvodio.

Savez je isplatio više od 23.000 eura za predsjedničku kampanju koju je Vanhanen izgubio 2006.

Vezane vijesti

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

Europska kriza kao rezultat života u korupciji

U najnovijem izvješću pod nazivom ‘Novac, politika i moć: korupcijski rizici u Europi' nevladina organizacija Transparency International piše kako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika