12.10.2010. / 21:47

Autor: Ana Smrečki

Reakcije na Sanaderovo svjedočenje: Oporba traži prijevremene izbore, vladajući peru ruke

SDP-ov čelnik Zoran Milanović nije se očitovao, no s Iblerovog trga stiže jasna poruka. Milanka Opačić tvrdi da je Jadranka Kosor uhvaćena u laži nekoliko puta, pa joj savjetuje raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora

Nakon Sanaderovog svjedočenja pred istražnim povjerenstvom za privatizaciju INA-e, Markov trg se dobrano zatresaoNakon Sanaderovog svjedočenja pred istražnim povjerenstvom za privatizaciju INA-e, Markov trg se dobrano zatresaoReakcije na Sanaderovo svjedočenje pred saborskim istražnim povjerenstvom koje se bavi privatizacijom INA-e još uvijek pristižu za svih strana. Doduše premijerka Kosor još se nije oglasila, ali je zato u njezinu obranu stao HDZ-ov Andrija Hebrang. Na Sanaderovu tvrdnju da su u HDZ-u svi sve znali o privatizaciji INA-e, Hebrang odmahuje rukom. Iako je Sanader svojim svjedočenjem svu krivnju uz spornu privatizaciju naše najveće naftne kompanije prebacio na premijerku Kosor i vrh HDZ-a, Hebrang tvrdi da stranci nije učinjena nikakva politička šteta.

Je li bivši premijer naštetio aktualnoj predsjednici Vlade nisu željeli komentirati ni sadašnji, ali ni bivši predsjednik. Mesić poručuje da će Kosor morati odgovoriti na Sanaderove optužbe, javlja HRT. Odgovarajući na Sanaderove tvrdnje da je Mesić 2002. godine bio na sjednici Vlade na kojoj se dogovarala privatizacija INA-e, bivši predsjednik je podsjetio da nije mogao utjecati ni jednu odluku koju se donosili vladajući, bez obzira na to je li on prisustvovao sjednicama na Markovom trgu ili ne.Bivši predsjednik Mesić nije želio komentirati Sanaderove optužbe na račun aktualne premijerke, no poručuje da će ona uskoro morati reći sve što znaBivši predsjednik Mesić nije želio komentirati Sanaderove optužbe na račun aktualne premijerke, no poručuje da će ona uskoro morati reći sve što zna

Mesić bocnuo Sanadera zbog Picassa

«Bivši premijer Sanader može govoriti što god hoće, ali budite sigurni da nisam razgovarao o kupnji ni Picassa ni Matisea», ironično je poručio Mesić koji je time sugerirao na najnoviju kolekciju Sanaderovih umjetnina, o kojima Nacional piše u najnovijem izdanju. Bivši premijer se odnedavno opskrbio dvama skupocjenim Picassovim platnima. Nagađa se i da je kupio neko od djela malteškog baroknog umjetnika Francesca Fieravina, budući da je viđen u nekim newyorškim umjetničkim galerijama

Suzdržan u izjava bio je i aktualni predsjednik Josipović. Ni on nije želio komentirati svjedočenje bivšeg premijera Sanadera pred saborskim istražnim povjerenstvom. Poručuje kako nije dobro da se političari petljaju, podsjećajući da se zna što radi politika, a što pravosuđe. S druge strane, njegova nekadašnja kolegica iz saborskih klupa i šefica saborskog povjerenstva koja je danas 'privela' Sanadera na 'saslušavanje' Dragica Zgrebec ocjenjuje da je Sanader svjedočio objektivno. Poručuje da je bivši premijer zapravo potvrdio činjenice koje su vidljive iz same dokumentacije koju je dostavila Vlada, što je potvrdio i Damir Polančec.

Milanović tradicionalno šuti

SDP-ov čelnik Zoran Milanović nije se očitovao, no s Iblerovog trga stiže jasna poruka. Milanka Opačić tvrdi da je Jadranka Kosor uhvaćena u laži nekoliko puta, pa joj savjetuje raspisivanje prijevremenih parlamentarnih izbora. Njezin stranački kolega iz Sanaderovog svjedočenja vidi da Polančec nije radio sam. Mišljenja je da HDZ na Sanaderu ponovno želi dobiti izbore. S njim se ne slaže HDZ-ov Boris Kunst koji je svjedočenje bivšeg šefa opisao uzrečicom 'tresla se brda rodio se miš'. Na inzistiranje oporbe da pred saborskim povjerenstvom svjedoči i aktualna premijerka, što je na kraju i odbijeno, Kunst je zaključio kako nema potrebe da i Kosor daje svoj iskaz.

IDS-ov Damir Kajin konstatirao je kako mu je jasno na koga je Sanaderova kćer PetraIDS-ov Damir Kajin konstatirao je kako mu je jasno na koga je Sanaderova kćer PetraIDS-ov Damir Kajin za glumu i nastup, kako kaže Sanaderu skida kapu, reakcija je koju donosi Jutarnji list. Kaže, vidi se od koga je Petra Sanader naslijedila talent za kazališne daske. SDSS-ovca Milorada Pupovca Sanaderov nastup u Saboru nimalo ne čudi. Poručuje da je upotrijebio političke vještine kojima se i ranije isticao. HNS-ova Vesna Pusić smatra da je premijerka mogla znati za spornu privatizaciju INA-e. Ističe da je ključno odgovoriti na pitanje gdje su nestala upravljačka prava od prodaje INA-e mađarskom MOL-u, jesu li prodana i ako jesu, gdje je taj novac.

HSLS-ov Darinko Kosor pak poručuje da nakon Sanaderovog svjedočenja nema ni jednog razloga da aktualna Vlada vodi našu zemlju. Također se zalaže za prijevremene parlamentarne izbore, poručujući da za loše političke oduke ne postoji kaznena odgovornost, ali da svatko onaj tko je bio upoznat s lošim odlukama mora biti moralno odgovoran. Vladajuću stranku nije štedio ni SDP-ov Igor Dragovan koji poručuje da je Sanader danas samo potvrdio kako su se donosile odluke u HDZ-u.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 00:08

glumac je glumac je glumac...


registracija
11/1/10

fluid, 13.10.10. 00:52

I šta će se dogoditi ako SDP ili neko drugi pobjedi ?Pokrasti će kao i HDZ,muljati i ostalo a država će tonuti.I onda;"ok,gubimo izbore.Ajmo ponovo u opoziciju."!I tako ponovo u začarani krug hrvatske demokracije.Bez odgovornosti,bez morala ali sa mnogo priče o domoljublju i rečenicama;"mislili smo najbolje za svoju zemlju i ovaj narod!"Fuj !


registracija
27/4/10

fuzija2, 13.10.10. 14:46

fluid@ slazem se jer je to sve u
pozadini Hrvatske "simetrije" upisano sve
sto se do sada dogodilo ploveci kroz
sve prostore SLOZENOSTI u HRVATSKOJ.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika