13.10.2010. / 08:16

Autor: Hina

Česi kontroliraju tvornice da bi izbjegli mađarski scenarij

Češki vatrogasci kontroliraju kemijske tvornice, elektrane i druge tvornice koji imaju velike rezervoare s kemijskim otpadom, kako bi izbjegli eventualnu sličnu nesreću kakva se dogodila Mađarima, izjavio je u utorak njihov glasnogovornik Radek Kislinger.

Česi se boje ekološke katastrofe kakva je zahvatila Mađarsku (Reuters)Česi se boje ekološke katastrofe kakva je zahvatila Mađarsku (Reuters)Češki vatrogasci kontroliraju kemijske tvornice, elektrane i druge tvornice koji imaju velike rezervoare s kemijskim otpadom, kako bi izbjegli eventualnu sličnu nesreću kakva se dogodila Mađarima, izjavio je u utorak njihov glasnogovornik Radek Kislinger.

"Naši zaposlenici zaduženi za prevenciju nesreća surađuju s lokalnim vlastima kako bi saznali gdje se točno nalaze spremnici te da bi ih počeli kontrolirati", izjavio je Kislinger. "Odredba je izdana zbog bojazni stanovništva od potencijalne slične katastrofe. Ministar unutarnjih poslova dao nam je uputu da počnemo s provjerama", kazao je.

Iz rezervoara u mađarskoj tvornici Ajki na zapadu Mađarske se 4. listopada izlilo oko milijun prostornih metara crvenog toksičnog mulja koji se razlio po okolnim selima. U nesreći je poginulo najmanje osam osoba, oko 150 ih je ozlijeđeno i zatražilo je liječničku pomoć, a izlijevanje mulja prouzročilo je ekološku katastrofu.

Vezane vijesti

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Čačiću godinu i deset mjeseci zatvora uvjetno

Prvi potpredsjednik Radimir Čačić osuđen je na godinu i deset mjeseci zatvora s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koju je skrivio u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika