13.10.2010. / 11:15

Autor: Hina , Nacional.hr

Split: zbog tehničkog kvara prinudno sletio talijanski zrakoplov

"U avionu se u tom trenutku nalazilo 11 putnika i članova posade. Nitko nije imao nikakve posljedice po život i zdravlje, a nakon što su parkirali avion promet se u zračnoj luci odvijao normalno. U 19.12 sati avion je odletio put svog odredišta"

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaZbog tehničkih problema talijanski vojni transportni zrakoplov tipa C-27 J prinudno je sletio tijekom jučerašnjeg popodneva na pistu splitske zračne luke, potvrdio je to Mate Melvan, voditelj prometno-tehničkog sektora Zračne luke Split.

Splitska kontrola leta je u utorak u 16.05 sati zaprimila dojavu da zrakoplov srednje veličine na liniji Sarajevo – Pisa (Italija) ima tehničkih problema, a kako je najbliža zrakoplovna luka bio Split dvanaestak minuta kasnije prinudno je sletio na pistu zračne luke.

"U avionu se u tom trenutku nalazilo 11 putnika i članova posade. Nitko nije imao nikakve posljedice po život i zdravlje, a nakon što su parkirali avion promet se u zračnoj luci odvijao normalno. U 19.12 sati avion je odletio put svog odredišta", kazao je Mate Melvan.

Još se pouzdano ne zna zbog kojeg je tehničkog problema pilot bio prisiljen sletjeti u Split, no izgleda kako je talijanima otkazala elektornika, te im je pao tlak zraka u kabini, kažu u zračnoj luci. Napominju da su djelatnici Zračne luke Split za vrijeme prinudnog slijetanja talijanskog zrakoplova bili u pripravnosti te da taj događaj nije utjecao na kašnjenje zrakoplova na liniji Munich-Split-Munich.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika