13.10.2010. / 18:34

Autor: Hina

Francuska: Sarkozy ne popušta; štrajk se nastavlja u rafinerijama

Sindikati navode da je u prosvjedima sudjelovalo rekordnih 3,5 milijuna prosvjednika, dok policija tvrdi da ih je bilo 1,2 milijuna

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy ostao je u srijedu ostao nepopustljiv i nakon nastavka prosvjeda protiv prijedloga zakona o mirovinskoj reformi u kojima je sudjelovao rekordan broj prosvjednika te nastavka štrajka zaposlenih u željeznicima i rafinerijama.

"Predsjednik je istaknuo da se reforma mora provesti do kraja", rekla je državna tajnica za pitanja obitelji Nadine Morano nakon sastanka vlade.

Osim zaposlenih u željeznicama, u srijedu su štrajkali i radnici osam od 12 francuskih rafinerija. Posljedice štrajka zasad se ne osjećaju, ali vozačima bi sljedećih tjedana moglo ponestati goriva ukoliko se stanje produži.

Jedanaest od dvanaest francuskih rafinerija štrajkalo je u utorak, neke od njih djelomično.

Sindikati navode da je u prosvjedima sudjelovalo rekordnih 3,5 milijuna prosvjednika, dok policija tvrdi da ih je bilo 1,2 milijuna.

Naftna tvrtka Total najavila je u srijedu da će zaustaviti svojih 6 francuskih rafinerija zbog nastavka štrajka.

Proces zaustavljanja rada rafinerije traje između 2 i 5 dana, ovisno o veličini rafinerije, kao i ponovno pokretanje (48 do 72 sata).

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika